RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen/SCANPIX

Lersveen forsvarer okse-slakt

Sist oppdatert:
Ernst A. Lersveen forsvarer at han laget en reportasje der Ole Einar Bjørndalens svigerfar avliver en okse. Se innslaget på web-TV og si din mening her.

Den frittalende TV 2-reporten ble sterkt kritisert av dyrevernorganisasjoner etter innslaget på TV 2-sporten tirsdag kveld.

- Jeg reagerer kraftig, og jeg får helt bakoversveis av at TV 2-sporten kan sende dette. Jeg hadde absolutt ikke forventet det, og slo av straks jeg skjønte hva vi skulle være vitner til. Jeg vil ikke ha slikt midt i trynet. Nei, dette gjør meg skikkelig opprørt og forbannet, sier Randi Aarethun, leder i Dyrebeskyttelsen Sogn og Fjordane, til Dagbladet.

Hører naturlig sammen

Men Ernst A. Lersveen står på sitt - og mener innslaget hørte naturlig sammen i innslaget.

- Dette orker jeg ikke å hisse meg opp av. Jeg setter meg heller to hakk tilbake i lenestolen. Innslaget hørte naturlig sammen med Bjørndalens svigerforeldre på den italienske landsbyda, sier Lersveen til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg har stor respekt for andres meninger. Men i denne sammenheng mener jeg vi gjorde det rette i forbindelse med innslaget, fortsetter han.

Respekter andres meninger

Ernst A. Lersveen understreker likevel at han har stor respekt for dyrevernorganisasjoner, men skjønner ikke deres reaksjon i denne sammenhengen.

- Vi tok grundige vurderinger før vi viste dette på TV. Jeg liker heller ikke å se dyr bli slaktet på TV, men i denne sammenheng viste vi i få sekunder et utsnitt av en okse bli avlivet, sier TV 2-reporteren.

- Hva synes du om at Dagbladet slår dette stort opp?

- He, he. Jeg kunne sagt mye om det, men folk må få mene hva de vil, sier Ernst A. Lersveen - vel vitende om at det daglig sendes jaktprogrammer og lignende som viser avliving av dyr.

Mener du Lersveen gikk for langt med innslaget? Kom med dine innspill i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere