*Nettavisen* Sport.

Lersveen forsvarer okse-slakt

Foto: Tor Richardsen/SCANPIX

Ernst A. Lersveen forsvarer at han laget en reportasje der Ole Einar Bjørndalens svigerfar avliver en okse. Se innslaget på web-TV og si din mening her.

21.01.04 11:07

Den frittalende TV 2-reporten ble sterkt kritisert av dyrevernorganisasjoner etter innslaget på TV 2-sporten tirsdag kveld.

- Jeg reagerer kraftig, og jeg får helt bakoversveis av at TV 2-sporten kan sende dette. Jeg hadde absolutt ikke forventet det, og slo av straks jeg skjønte hva vi skulle være vitner til. Jeg vil ikke ha slikt midt i trynet. Nei, dette gjør meg skikkelig opprørt og forbannet, sier Randi Aarethun, leder i Dyrebeskyttelsen Sogn og Fjordane, til Dagbladet.

Hører naturlig sammen

Men Ernst A. Lersveen står på sitt - og mener innslaget hørte naturlig sammen i innslaget.

- Dette orker jeg ikke å hisse meg opp av. Jeg setter meg heller to hakk tilbake i lenestolen. Innslaget hørte naturlig sammen med Bjørndalens svigerforeldre på den italienske landsbyda, sier Lersveen til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg har stor respekt for andres meninger. Men i denne sammenheng mener jeg vi gjorde det rette i forbindelse med innslaget, fortsetter han.

Respekter andres meninger

Ernst A. Lersveen understreker likevel at han har stor respekt for dyrevernorganisasjoner, men skjønner ikke deres reaksjon i denne sammenhengen.

- Vi tok grundige vurderinger før vi viste dette på TV. Jeg liker heller ikke å se dyr bli slaktet på TV, men i denne sammenheng viste vi i få sekunder et utsnitt av en okse bli avlivet, sier TV 2-reporteren.

- Hva synes du om at Dagbladet slår dette stort opp?

- He, he. Jeg kunne sagt mye om det, men folk må få mene hva de vil, sier Ernst A. Lersveen - vel vitende om at det daglig sendes jaktprogrammer og lignende som viser avliving av dyr.

Mener du Lersveen gikk for langt med innslaget? Kom med dine innspill i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.