Gå til sidens hovedinnhold

- Lett å tro at vi ble rundspilt

Rosenborg dominerte totalt. Det endte med 0-3-tap mot St. Etienne.

ST. ETIENNE – ROSENBORG 3-0:

Rosenborg var det beste laget i stort sett hele kampen i Frankrike. Men trønderne var ineffektive når ballen skulle settes i mål. Motstandere var det motsatte. St. Etienne hadde tre sjanser i kampen og scoret på alle sammen.

- Det er en merkelig kamp. Jeg teller 7-3 i målsjanser, og resultatet blir 0-3. Vi er klart best mellom 16-meterne, men det er foran målene at slike kamper avgjøres. Jeg er fornøyd med hvordan spillerne opptrer, og deres attityde i dag, sier Erik Hamrén til RBK.no.

Best
Rosenborg var det dominerende laget hele 1. omgang. De presset St. Etienne-spillerne høyt på banen, og lot ikke franskmennene få noe pusterom. De store målsjansene uteble til det 20. minutt, da Mikael Lustig headet noen få centimeter over St. Etienne-buret.

Rosenborg fortsatte det høye presset og gjorde franskmennene tydelig frustrerte. Marek Sapara var sterk på midtbanen og hans pasningsfot var en konstant trussel for St. Etienne.

Fem minutter før hvilen headet Steffen Iversen ballen i stolpen etter et godt innlegg fra venstreback Mikael Dorsin, men RBK ble uansett avblåst for offside.

Dermed gikk spillerne inn til hvilen med 0-0, men Rosenborg hadde vært det beste laget på Stade Geoffroy-Guichard. St. Etienne hadde ikke én eneste målsjanse de første 45 minuttene, og fikk kraftig pipekonsert mot seg fra hjemmepublikumet.

To kjappe
Andre omgang startet der den første slapp. Rosenborg hadde spillet og flere sjanser, men målet uteble. I stedet fikk trønderne to kjappe i trynet. Og begge målene kom på meget gode St. Etienne-kontringer.

På deres første målsjanse i det 58. minutt scoret Ilan St. Etiennes første scoring etter at franskmennene spilte kjapt i lengderetning. Han skrudde ballen nydelig i mål fra 18 meter og sørget for enorm stemning hos hjemmefansen. Bittert for Rosenborg, siden de hadde en kjempemulighet ved Roar Strand i trekket før kontringen.

Fem minutter senere var situasjonen den samme. Rosenborg hadde en god mulighet, men i stedet ble det en lynkjapp kontring imot. Paulo Machado hadde et fint løp på venstrekanten og lobbet ballen nydelig over Rune Jarstein. Der kom Bafetimbi Gomis og løp ballen i mål for hjemmelaget.

Reprisen viste dog at målet skulle vært annullert. Machado tok med seg ballen med hånden rett før han serverte Gomis.

Dermed sto det 2-0 til hjemmelaget og det på særdeles ufortjent vis. Rosenborg hadde vært det klart beste laget, men ble straffet knallhardt på gode franske kontringer.

Superbytte
I det 76. minutt satte innbytter Kevin Mirallas spikeren i kista for trønderne. Han scoret nesten umiddelbart etter at han kom inn og sørget for tre poeng til St. Etienne.

To minutter senere hadde Roar Strand en fantastisk mulighet til å pynte litt på resultatet, men midtbanespilleren satte ballen i stolpen på åpent mål. Akkurat det beviste at Rosenborg rett og slett ikke hadde dagen i Frankrike.

- Vi har lenge full kontroll på Saint-Étienne, men gjør enkle feil som straffes hardt på dette nivået. Dette var ufortjent. Når folk hjemme i Trondheim ser resultatet 0-3, er det lett å tro vi ble rundspilt her, men resultatet lyver i forhold til spillet, oppsummerer Mikael Dorsin overfor Rosenborgs hjemmeside.

Dermed tar St. Etienne tabelltoppen i gruppe G med full pott på to kamper. Rosenborg befinner seg på bånn i gruppa med sitt ene poeng, men det er kun målforskjell som skiller mellom RBK og Valencia på andreplass. Med unntak av St. Etienne har alle lag i gruppa ett poeng.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg