RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lett dagen derpå

Foto: WOLFGANG RATTAY (Reuters)
Sist oppdatert:
Alexander Dale Oen fortsetter der han slapp.

Oslo (ANB): Alexander Dale Oen tok seg enkelt videre til semifinale på 200 meter bryst i EM.

Tirsdag kveld suste Norges største svømmestjerne inn til et overlegent gull på 100 meter bryst med kruttsterke 59,20 i EM-bassenget i Budapest. Dagen derpå var det forsøksheat på den dobbelte distansen – og Dale Oen hadde små problemer med å ta seg til semifinale.

Les også: Treneren: - Nå er Alex sjefen!

Det var ikke annet å forvente. Samtidig var ikke Øygarden-svømmeren på noen måte like overlegen som i de innledende heatene på 100-meteren.

Ble presset
Dale Oen var i aksjon i det fjerde forsøksheatet på distansen – og fikk følge hele veien av ungarske Akos Molnar. Ungareren ledet helt til det gjensto bare noen små meter.

Dale Oen ble klokket inn som heatvinner med tiden 2.12,56 – Molnar noen små hundredeler svakere.

Det norske håpets tid er ett sekund bedre enn tiden som ga ham sølvmedaljen på distansen under NM i Trondheim tidligere i sommer. Den gang ble han slått av kometen Sverre Næss.

Sistnevnte stiller for øvrig ikke i EM, men svømmer i stedet ungdoms-OL i Singapore senere i august.

Fjerde best
At Dale Oen er i bedre form enn i NM, er det samtidig ingen tvil om. Og 25-åringen kan bli vond å hanskes med i semifinalen og finalen også på 200 meter.

Gullfavoritt er han imidlertid ikke. Den merkelappen får i stedet ungarske Daniel Gyurta. Hjemmehåpet var i en egen klasse i forsøkene – og slo inn på sterke 2.10,70. Det var snaue to sekunder kjappere enn Dale Oen.

Sistnevnte hadde for øvrig fjerde beste tid i forsøkene. Han var også slått av Laurent Carnol fra Luxembourg og italienske Edoardo Giorgetti.

Snildal til semi
Ingvild Snildal svømte på sin side forsøk på 100 meter rygg onsdag – og kom seg til semifinalen. Det norske håpet ble klokket inn på 1.02,34, hvilket var 15. beste tid i forsøkene.

Sara Nordenstam var på påmeldt på 200 meter medley, men valgte å stå over distansen onsdag. Hun forbereder seg til større oppgaver senere i mesterskapet. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere