Lett dagen derpå

Foto: WOLFGANG RATTAY (Reuters)

Alexander Dale Oen fortsetter der han slapp.

11.08.10 11:14

Oslo (ANB): Alexander Dale Oen tok seg enkelt videre til semifinale på 200 meter bryst i EM.

Tirsdag kveld suste Norges største svømmestjerne inn til et overlegent gull på 100 meter bryst med kruttsterke 59,20 i EM-bassenget i Budapest. Dagen derpå var det forsøksheat på den dobbelte distansen – og Dale Oen hadde små problemer med å ta seg til semifinale.

Les også: Treneren: - Nå er Alex sjefen!

Det var ikke annet å forvente. Samtidig var ikke Øygarden-svømmeren på noen måte like overlegen som i de innledende heatene på 100-meteren.

Ble presset
Dale Oen var i aksjon i det fjerde forsøksheatet på distansen – og fikk følge hele veien av ungarske Akos Molnar. Ungareren ledet helt til det gjensto bare noen små meter.

Dale Oen ble klokket inn som heatvinner med tiden 2.12,56 – Molnar noen små hundredeler svakere.

Det norske håpets tid er ett sekund bedre enn tiden som ga ham sølvmedaljen på distansen under NM i Trondheim tidligere i sommer. Den gang ble han slått av kometen Sverre Næss.

Sistnevnte stiller for øvrig ikke i EM, men svømmer i stedet ungdoms-OL i Singapore senere i august.

Fjerde best
At Dale Oen er i bedre form enn i NM, er det samtidig ingen tvil om. Og 25-åringen kan bli vond å hanskes med i semifinalen og finalen også på 200 meter.

Gullfavoritt er han imidlertid ikke. Den merkelappen får i stedet ungarske Daniel Gyurta. Hjemmehåpet var i en egen klasse i forsøkene – og slo inn på sterke 2.10,70. Det var snaue to sekunder kjappere enn Dale Oen.

Sistnevnte hadde for øvrig fjerde beste tid i forsøkene. Han var også slått av Laurent Carnol fra Luxembourg og italienske Edoardo Giorgetti.

Snildal til semi
Ingvild Snildal svømte på sin side forsøk på 100 meter rygg onsdag – og kom seg til semifinalen. Det norske håpet ble klokket inn på 1.02,34, hvilket var 15. beste tid i forsøkene.

Sara Nordenstam var på påmeldt på 200 meter medley, men valgte å stå over distansen onsdag. Hun forbereder seg til større oppgaver senere i mesterskapet. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.