Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lett for Tyskland i håndball-VMs åpningskamp

Uwe Gensheimer i skuddet mot Koreas målvakt Park Jae-jong i torsdagens åpningskamp i håndball-VM. Gensheimer ble toppscorer da Tyskland vant stort. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix
Uwe Gensheimer i skuddet mot Koreas målvakt Park Jae-jong i torsdagens åpningskamp i håndball-VM. Gensheimer ble toppscorer da Tyskland vant stort. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tyskland hadde ingen problemer med å knuse Koreas felles lag 30-19 da håndball-VM ble innledet torsdag, men Jung Su-yong scoret mesterskapets første mål.

Det var spilt bare noen sekunder da Jung ga Korea ledelsen 1-0, men før det var spilt to minutter var tyskerne i ledelse for godt foran 13.500 tilskuere i Berlin. Hjemmelaget har store ambisjoner i VM, og torsdagens motstander var ingen målestokk.

Korea kommer neppe til å hevde seg sportslig, men deltakelsen med et felleslag har stor symbolverdi. Det er første gang det skjer i håndball, etter at Sør- og Nord-Korea i fjor stilte felles lag i ishockey for kvinner under Pyeongchang-OL og i bordtennis under VM.

Koreas VM-tropp består av 20 spillere, mot 16 for øvrige lag. Fire av spillerne er nordkoreanere, og det er bestemt at minst en av dem skal komme i spill i hver kamp.

– Dette er enda en brikke i et stort puslespill vi er i ferd med å legge, sa Sør-Koreas ambassadør Jong Bum-goo torsdag til Süddeutsche Zeitung.

Tyskland ledet 17-10 ved pause, og kampen var i praksis avgjort allerede da. Uwe Gensheimer, som er lagkamerat med Sander Sagosen i Paris Saint-Germain, ble toppscorer med sju mål.

– Det var viktig for oss å få en god start, og denne starten var super, sa Gensheimer til ZDF.

– Alle spillerne kom godt i gang. Jeg er svært tilfreds, sa trener Christian Prokop.

Senere torsdag lagde også den andre vertsnasjonen, Danmark, målfest i sin åpningskamp. Chile ble knust 39-16 i København. Torsdagens kamper var ikke spesielt god reklame for avgjørelsen om at VM fra neste gang utvides fra dagens 24 til hele 32 lag.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!