*Nettavisen* Sport.

Lett match for Kowalczyk

Foto: Timur Nisametdinov (AP/Scanpix)

Til topps i Rybinsk – uten norsk motstand.

04.02.11 11:35

Justyna Kowalczyk tok en oppskriftsmessig verdenscupseier i fredagens 10 km fellesstart med skibytte i russiske Rybinsk.

Den polske verdenscuplederen ristet av seg det meste av motstand på den klassiske delen, og distanserte de siste på skøytedelen.

Seiersmarginen var likevel ikke altfor imponerende. Italienske Marianna Longa på andreplass var knapt ti sekunder bak jenta i den gule trøya. Finske Aino Kaisa Saarinen ble nummer tre.

B-preget
Samtidig er det ikke til å legge skjul på at startlista var meget B-preget. Bare 30 jenter stilte til start, hvilket betyr at alle var garantert verdenscuppoeng.

Hele 13 av de 30 var russere, uten at de hjemlige løperne på noen som helst måte klarte å prege resultatlista. Valentina Novikova ble nemlig beste russer på sjetteplass.

Marit Bjørgen og de andre norske landslagsløperne prioriterer VM-forberedelser, og er på høydesamling i Seisser Alm.

De nest beste norske løperne prioriterer skandinavisk cup i Latvia og Estland denne uka.

Verdenscupen avgjort
Med fredagens seier, har Justyna Kowalczyk i realiteten avgjort verdenscupen sammenlagt. Grunnlaget la hun med seieren i Tour de Ski, der verdens beste langrennsløper, Marit Bjørgen, heller ikke deltok.

Kowalczyk har nå nesten 600 poeng å gå på til Bjørgen, og mer kommer det garantert til å bli i løpet av helgen. Det er nemlig også løp både lørdag og søndag i Rybinsk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag