*Nettavisen* Sport.

Lett match for Molde

Odd Berg, Molde-trener Foto: Scanpix

Odd Berg og Molde slo Klaksvik 2-0 hjemme i den første av to kvalik-kamper i UEFA-cupen, og har et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Færøyene.

14.08.03 21:35

Molde tok som ventet initiativet fra start i torsdagens kvalifiseringskamp i UEFA-cupen. Det var spill mot ett mål i hele første omgang, men en våt og sleip bane gjorde spilleforholdene dårlige.

Ineffektive

Det løsnet først da Magne Hoseth scoret på straffe etter 34 minutter. Straffen kom etter at Daniel Berg Hestad ble felt, ifølge NTB.

Like etter la svensken David Ljung på til 2-0 etter corner.

Det kunne og burde blitt flere mål før pause, men effektiviteten var for dårlig hos Molde.

Klaksvik fra Færøyene overtok initiativet mot slutten av andre omgang, men kom ikke til mer enn én sjanse under hele kampen.

2-0 bør uansett holde til avansement til første runde i UEFA-cupen.

Optimistisk foran returen

– Det er bekymringsfullt at vi stoppet opp og ga Klaksvik et visst press mot slutten. Det var høyst unødvendig. Men det var viktig å holde nullen, mente Molde-trener Odd Berg.

Berg mente også at laget hans burde vunnet med minst det dobbelte.

- 2-0 er likevel et resultat vi kan leve med. Vi skal klare å holde på dette. Dessuten tror jeg det passer oss bra at det venter et mer aggressivt og offensivt Klaksvik på oss i bortekampen, sa Molde-treneren til NTB.

Moldes lag (4-3-3): Eddie Gustafsson – Trond Strande, Tobias Carlsson (Martin Høyem fra 64.), David Ljung, Thomas Mork – Fredrik Gustafson, Magnus Kihlberg, Daniel Berg Hestad – Anders Hasselgård (Arild Stavrum fra 79.), Øyvind Hoås (Bernt Hulsker fra 46.), Magne Hoseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.