Gå til sidens hovedinnhold

- Lettelse å dra hjem

Vibeke Skofterud har for lengst satt strek over Tour de Fiasko.

Hun kom til Tour de Ski som verdens tredje beste langrennsløper til da i sesongen, og var blant favorittene til en pallplassering i den tøffeste konkurransen av dem alle.

Men etter seks etapper, og fullstendig i skyggen av Marit Bjørgens nedtur og sorti, fant Vibeke Skofterud ut at det beste var å reise hjem.

Det har hun ikke angret på.

- Jeg kom faktisk veldig fort over det. Det er ingen vits i å henge med hodet, sier Skofterud til Nettavisen.

Holdt på å sovne
Riktig nok har hun et prinsipp om aldri å bryte en konkurranse. Men altså ikke for enhver pris.

- Det gikk jo for så vidt greit på de første etappene, selv om resultatene ikke var helt topp. Men mageproblemer skal man tydeligvis ta på alvor. For på hviledagen etter den femteetappen, var jeg helt uten krefter. Jeg holdt på å sovne etter en halvtime på ski. Og da følelsen var den samme på sprinten i Asiago, skjønte jeg at det ikke var noen vits i å fortsette.

- Men avgjørelsen ble først tatt om kvelden, og jeg måtte ha hjelp. Det var litt småbittert rett etterpå, men egentlig var det bare en lettelse å dra hjem, innrømmer Skofterud.

Mens en løper som Marit Bjørgen hadde Tour de Ski som sesongens desiderte hovedmål, hadde Skofterud en annen inngang.

Null stress
- Jeg sa det før sesongen også, at jeg ser på Tour de Ski ikke er viktigere enn andre skirenn Jeg prøvde å legge opp en formtopp, men det viktigste for meg er å bevise hvor god jeg er i hvert renn. Og ennå er det jo mange renn igjen å vise seg fram i denne vinteren, poengterer hun.

Allerede før jul bestemte hun seg for å droppe de forestående rennene i Canada.

- Nå kan jeg senke skuldrene helt og trene ordentlig i tre uker fram mot NM. Etter det kommer det verdenscuprenn i Estland og Finland som er fine for meg, poengterer 27-åringen, som heller ikke lar seg stresse av at hun fortsatt har en tredjeplass å forsvare i distanseverdenscupen.

Kult med Kalla
Etter hjemkomst til Norge, satte Skofterud seg ned og så den avsluttende Tour de Ski-etappen på TV.

- Hadde det ikke vært for at etappen var så spesiell, med den bratte bakken, hadde jeg nok ikke sett på. Men det var kjempekult at Kalla vant. Hunn er en herlig type, fastslår Vibeke Skofterud.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft