Gå til sidens hovedinnhold

- Lettere å tape når man har tatt gull

Aksel Lund Svindal misbrukte gullsjansen i superkombinasjonen.

Aksel Lund Svindal leverte et kanonløp i utfordelen av superkombinasjonen under OL i Vancouver søndag, og tok en klar ledelse.

Dermed hadde Kjeller-gutten alle muligheter til å sikre sitt andre gull under lekene i Canada. Men slik skulle det imidlertid ikke gå.

Som siste mann ut i slalåmdelen måtte nordmannen hamle opp med en Bode Miller som hadde levert et meget sterkt slalåmrenn.

Hektet og kjørte ut
Det endte imidlertid med at 27-åringen hektet og kjørte ut.

- Jeg hekta i det som er en klassisk Kostelic-kombinasjon, sier Svindal, som var fattet tross nederlaget. Det er klart det er lettere å tape når man har et gull og sølv fra før, men selvfølgelig skulle jeg gjerne gjort det bedre, sa Svindal til NRK..

Lund Svindal hadde 76 hundredeler å på i forhold til amerikaneren, men allerede ved andre passering lå han 25 hundredeler bak Miller, og måtte uansett ha stått på skikkelig for å ha klart å få medalje, ettersom Silvan Zurbriggen bare var 40 hundredeler bak lederen i mål.

Gullet gikk altså til Miller, mens kroatiske Ivica Kostelic fikk sølv, og sveitsiske Silvan Zurbriggen ble nummer tre.

Positiv Jansrud
Kjetil Jansrud og Lars Elton Myhre kjørte begge inn til samme tid under utfordelen, og dermed var det altså et lite internt norsk oppgjør dem imellom under slalåmdelen.

Myhre er i utgangspunktet regnet som den beste slalåmkjøreren av de to, men mens Gjøvik-gutten kjørte ut, var det i stedet Jansrud som imponerte da han kjørte inn til ny ledertid.

25-åringen fikk opprinnelig sitt gjennombrudd innen alpint i slalåm, med fjerdeplassen i Beaver Creek i 2005, så slik sett var det ingen bombe at Vinstra-gutten leverte så bra som han gjorde.

- Det var greit, i hvert fall fram til bunnen, da ble jeg litt forsiktig. Det var forholdsvis ganske lett å kjøre, sa Jansrud om innsatsen i slalåmdelen til NRK etter målpassering.

Det skulle imidlertid ikke gå lange tiden før tsjekkiske Ondrej Bank dyttet Jansrud ned fra førsteplassen. Til slutt måtte nordmannen ta til takke med en 9.-plass.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg