*Nettavisen* Sport.

Lettere enn forventet mot Bjørgen

Hilde G Pedersen satte Marit Bjørgen ordentlig på plass under jaktstarten i langrenns-NM. - Det gikk enklere enn forventet, sier Pedersen til TV 2 Nettavisen.

29.01.05 14:17

Bjørgen er den største norske favoritten før VM, men fikk seg en tankevekker under jaktstarten i NM. Hilde G. Pedersen stakk på den klassiske delen, og overraskende nok så maktet ikke Bjørgen å følge.

Hun klarte ikke å tette luka på skøytedelen, og endte 25,4 sekunder bak.

- Overraskende
¨- Jeg gikk et veldig godt gjennomført løp, og det er ekstra artig i og med at alle var med, sier Gjermundshaug Pedersen til TV 2 Nettavisen.

- Det gikk enklere enn forventet å få luke til Marit Bjørgen. Det overrasket meg. Jeg forventet mer kamp, men plutselig var hun borte, fortsetter gullvinneren.

Bjørgen hadde ingen god dag, og dermed ble det en uvant situasjon for den norske superveteranen - å gå alene i tet på en jaktstart. Hun taklet det imidlertid godt nok til gull.

- Hvor god er formen?

- Formen er nok bedre enn tidligere denne sesongen, men det mangler nok litt til før VM, sier hun.

- Og du reiser til VM for å...?

- For å ta gull. Kommer jeg hjem fra VM med ett gull, samme om det er individuelt eller på stafett, så er jeg fornøyd. Og gullet kan komme på flere distanser, sier hun.

Gjermundshaug Pedersens største sjanse til VM-gull er trolig på sprintstafetten hvor hun trolig går på Norges lag med Marit Bjørgen. Men også i den vanlige stafetten, og flere av enkeltdistansene er hun en klar medaljekandidat med klaff.

Stemland tok bronsen
Kristian Mürer Stemland ble nummer tre - 35,7 sekunder bak.

Kristin Steira ble nummer fire og Kine Beate Bjørnås nummer fem, men de to var langt bak den suverene norgesmesteren.

Hilde G. Pedersen vant også NM-gull på torsdagens 10 kilometer i fristil. Hun står nå med seks NM-gull totalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag