*Nettavisen* Sport.

Lettet Buaas endelig finaleklar

Foto: Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

- Jeg var stresset etter første run, og måtte gå i meg selv for å levere.

17.02.12 13:43

Oslo (NTB-Stian Johnsen): Snowboardveteranen Kjersti Buaas måtte riste av seg nerver, men lyktes til slutt og tok seg til VM-finale i slopestyle på hjemmebane.

Buaas var skuffet etter ha blitt slått ut i semifinalen i halfpipe dagen før, men fredag taklet hun presset og fikk med seg 64,7 poeng i sitt siste forsøk.

- Jeg var stresset etter første run, og måtte gå i meg selv for å levere. I siste forsøk fikk jeg gjort det jeg skulle. Vanligvis har vi bare to forsøk, og det er så godt at vi har tre her, for da kan vi bare glemme første run og gå videre, sa Buaas til NTB etter at finaleplassen var i boks.

29-åringen falt i første heat, mens hun fikk 60,8 poeng i det andre. Men prestasjonen i det avgjørende heatet var god og holdt til tredjeplass i annet semifinaleheat bak Jamie Anderson fra USA og Shelly Gottlieb fra New Zealand. Anderson var i en klasse for seg og vant med 86,3 poeng.

- Det er en bra løype med store hopp. Det gir en skikkelig utfordring som gjør at jentene på laget kanskje støtter hverandre enda mer. Jentene har vært helt fantastiske, og så er jeg glad for at familien min er her, sa trønderen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.