Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lettet Federer imponerte «down under»

Roger Federer fikk en god start på Australian Open mandag.
Roger Federer fikk en god start på Australian Open mandag. Foto: Carlos Barria (Reuters)
God start for Roger Federer i Australia.

Roger Federer noterte sin kampseier nummer 1001 da han tok seg greit videre fra 1. runde i Australian Open i tennis mandag.

Sveitseren slo Lu Yen-hsun fra Taiwan 6-4, 6-2, 7-5 og slo følge med Rafael Nadal og Andy Murray videre i turneringen. Han innledet året med turneringsseier og den historiske 1000. seieren, og nå retter han blikket mot det som kan bli hans første Grand Slam-tittel siden 2012.

- Jeg er veldig glad for å ha kommet så godt i gang. Det er alltid en lettelse å vinne den første kampen, sa han etter kampen. Han deltar i turneringen for 16. gang og har ennå ikke tapt i 1. runde.

Nadal, som tapte finalen for Stan Wawrinka i fjor, slo Mikhail Jouzjnij like greit i strake sett, mens Murray tok seg av indiske Yuki Bhambri, som var den lavest rangerte spilleren i turneringen. Skotten har tre finaletap i Melbourne.

Det bulgarske stjerneskuddet Grigor Dimitrov, som er 10.-seedet, trengte bare 69 minutter på å sendte tyskeren Dustin Brown ut av turneringen.

Det gikk ikke etter planen for alle seedede spillere i mennenes turnering. 11.-seedede Ernests Gulbis fra Latvia måtte se seg slått av den australske tenåringen Thanasi Kokkinakis i en dramatisk femsettskamp som ble avsluttet sent på kveld. Gulbis ledet 1-0 og 2-1 i sett, men greide ikke å omsette det i seier.

Spanske Tommy Robredo (15.-seedet) orket bare å spille fem games før han trakk seg fra sin kamp mot franske Edouard Roger-Vasselin på grunn av skade. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!