*Nettavisen* Sport.

Lettet Federer imponerte «down under»

Roger Federer fikk en god start på Australian Open mandag. Foto: Carlos Barria (Reuters)

God start for Roger Federer i Australia.

Roger Federer noterte sin kampseier nummer 1001 da han tok seg greit videre fra 1. runde i Australian Open i tennis mandag.

Sveitseren slo Lu Yen-hsun fra Taiwan 6-4, 6-2, 7-5 og slo følge med Rafael Nadal og Andy Murray videre i turneringen. Han innledet året med turneringsseier og den historiske 1000. seieren, og nå retter han blikket mot det som kan bli hans første Grand Slam-tittel siden 2012.

- Jeg er veldig glad for å ha kommet så godt i gang. Det er alltid en lettelse å vinne den første kampen, sa han etter kampen. Han deltar i turneringen for 16. gang og har ennå ikke tapt i 1. runde.

Nadal, som tapte finalen for Stan Wawrinka i fjor, slo Mikhail Jouzjnij like greit i strake sett, mens Murray tok seg av indiske Yuki Bhambri, som var den lavest rangerte spilleren i turneringen. Skotten har tre finaletap i Melbourne.

Det bulgarske stjerneskuddet Grigor Dimitrov, som er 10.-seedet, trengte bare 69 minutter på å sendte tyskeren Dustin Brown ut av turneringen.

Det gikk ikke etter planen for alle seedede spillere i mennenes turnering. 11.-seedede Ernests Gulbis fra Latvia måtte se seg slått av den australske tenåringen Thanasi Kokkinakis i en dramatisk femsettskamp som ble avsluttet sent på kveld. Gulbis ledet 1-0 og 2-1 i sett, men greide ikke å omsette det i seier.

Spanske Tommy Robredo (15.-seedet) orket bare å spille fem games før han trakk seg fra sin kamp mot franske Edouard Roger-Vasselin på grunn av skade. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.