RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sang Tan / AP / NTB scanpix

Lettet Murray tok seg videre

- Jeg overlevde en utrolig tøff kamp.

Hjemmehåpet og annenseedede Andy Murray måtte virkelig slite mot spanske Fernando Verdasco i sin kvartfinale i Wimbledon onsdag. Han måtte ta kampen til fem sett.

Det var en lettet spiller som møtte pressen etter slitekampen som varte godt over fire timer.

I en Wimbledonturnering, hvor begge verdenstoppene Rafael Nadal og Roger Federer er blitt slått ut, unngikk Murray å lide samme skjebne og bli neste offer for en tennissensasjon.

- Jeg overlevde en utrolig tøff kamp. Den kunne gått begge veier, men jeg fant en utvei og var det som skulle til, sa Murray.

Spanjolen var friskest fra start og tok hjem de to første settene med 6-4 og 6-3. Skotske Murray fikk ingenting til å stemme i slet med å få overtaket mot den venstrehendte spanjolen, som er ranket som nummer 54 i verden.

Men med god hjelp av det patriotiske hjemmepublikummet skjerpet Murray seg og tok hjem de to neste settene relativt greit med 6-1 og 6-4.

- Jeg begynte å spille mer sikker og jeg tok meg tid da jeg fikk muligheten til det. Mot slutten av kampen var det en utrolig atmosfære, sa Murray.

I det siste settet fulgte spillerne hverandre og kampen ble ikke avgjort før Murray klarte å bryte Verdascos serve på stillingen 5-5.

En annen kjent skotte, Sir Alex Ferguson, fulgte sin landsmann fra tribuneplass, og håpet om få se den første britisk Wimbledon-vinneren siden 1936 lever fortsatt.

I sin semifinale fredag møter Murray den polske overraskelsen Jerzy Janowicz.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere