RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lettet Romøren

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Bjørn Einar Romøren legger ikke skjul på at han var lettet over å ha blitt nummer to i kvalifiseringen. Torsdag var han på vippen å bli vraket på det norske laget.

Etter å ha slitt veldig mye på treningen torsdag, fikk endelig Romøren det til både på trening og i kvalifiseringen på fredag. Han var faktisk svakere enn Daniel Forfang i fire av fem hopp torsdag, men fikk likevel tillitt av landslagsledelsen, mens Forfang må se rennet fra tribunen.

Godt
- Var du nervøs på toppen?

- Nei, ikke sånn nervøs. Men det var veldig godt å få til dette hoppet i dag. Det hadde vært for ille å blitt slått ut i kvaliken. Da hadde jeg skjønt at Daniel (Forfang) hadde blitt forbanna på meg. For øvrig har Daniel taklet å bli satt ut veldig bra.

- For meg var det var gøyalt å få det til. Det gir mye selvtillitt som er god å få med seg, sier Romøren til TV 2 Nettavisen.

Gleder seg
Derfor smilte Hosle-hopperen ekstra bredt etter å ha landet på 96,5 meter i kvalifiseringen. Det var bare Wolfgang Loitzls 99 meter som var lengre.

- Jeg hoppet veldig mye bra i K90 på Lillehammer før vi kom hit også. Så det kan jo se ut som jeg er blitt en småbakkehopper. Men jeg må si jeg gleder meg til å dra til Planica seinere i vinter. Etter hva jeg har hørt har det rast ut litt i unnarennet der, slik at det blir mulig å hoppe enda lengre der, sier Romøren, og antyder at Matti Hautamäkis 231 meter kan stå i fare.

Progresjon
Landslagstrener Mika Kojonkoski var også veldig godt fornøyd med det de norske gutta presterte i kvalifiseringen.

- Vi er ennå ikke på topp. Jeg håper at vi fortsetter progresjonen som jeg føler hopperne er inne i nå. Det startet dårlig i går, men det er blitt bedre og bedre.

- Jeg forventer at vi fortsetter progresjonen. At Roar tar enda et steg framover, at Lars holder seg på dette nivået, og at Sigurd og Bjørn Einar kan være stabile. Noen plassering vil jeg ikke komme med som målsetning, sier Konjonkoski til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere