Lettet Rosenborg-trener

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Ola By Rise har det godt etter 2-0 over Odd på Lerkendal. Hjemmeseieren smakte rett og slett fortreffelig for en hardt prøvet Rosenborg-trener.

23.05.04 22:34

Rosenborg-Odd 2-0 (1-0) - Nå har jeg det godt. Denne seieren gir oss både arbeidsro og inspirasjon til å arbeide knallhardt også i fortsettelsen. Jeg er lettet, sier Rosenborg-treneren, etter å ha vært vitne til at elevene hans valset over gjestene fra Skien. Rosenborg var best i absolutt alt, og med en voldsom arbeidsmoral ga de et sjelden tafatt Odd-mannskap ingen mulighet til å være med på leken.

Les kampfakta, spillerbørs og referat fra Rosenborg - Odd herAlvorsprat
- Vi åpnet litt forsiktig, men etter hvert spiste vi oss inn i kampen og tok fullstendig kommandoen. Dermed kom målsjansene, og i motsetning til i en del tidligere oppgjør fikk vi lønn for strevet denne gang, sier By Rise, som tok et alvorsord med spillerne på tomannshånd før oppgjøret mot Skiens-laget.

- Jeg ga klar beskjed om at nå er det på høy tid å stå fram, til å ta ansvar for kollektivet Rosenborg. Det er utrolig tilfredsstillende å kunne slå fast at spillerne utførte ordre, sier Rosenborg-treneren, som medgir at han pustet lettet ut da tre poeng var i boks.

- Selv om vi har troen på det vi holder på med, sliter det på humøret med flere kamper på rad uten seier. Dette var vendepunktet, hevder han, og legger til med en advarende pekefinger:

- Forutsetningen er at vi klarer å ha samme arbeidsmoral som i dag også i de neste kampene. Skal man vinne fotballkamper må samtlige spillere yte maks og jobbe for hverandre, sånn som vi gjorde i dag, sier en fornøyd Ola By Rise.

Kveldens prestasjon
Fornøyd er også banens beste spiller med at Rosenborg igjen ser ut til å være på rett spor.

- Endelig fikk vi lønn for strevet. Når man har slitt tungt en periode, gjør det ekstra godt med en seier, sier Ørjan Berg, som i tillegg til utrettelig jobbing sto for kveldens prestasjon på Lerkendal:

- Jeg fikk ballen på 30 meter og bestemte meg for å sette fart mot mål. Overraskende nok var det ingen som gikk på og dermed kunne jeg runde hele forsvaret og sette ballen i mål. Herlig, sier midtbanemotoren, som allerede har begynt å glede seg til neste kamp.

- Nå er vi i støtet. Selv om det blir tøft i toppen også i år, skal vi gjøre det som står i vår makt for å kjempe om gullet, sier RBK-veteranen.

Taus om Russel-kjøp
Selv om det fra flere hold hevdes at Robbie Russel er på vei til Lerkendal, hevder Rune Bratseth at Sogndal-spilleren er en av mange navn trønderne har på blokka.

- Han er like het kandidat til å bli RBK-spiller som de andre 25 som står på lista, sier Rosenborg-direktøren, som ikke vil ha noe mer prat om den saken. Tida vil derfor vise hvor mye hold det er i ett av de heteste ryktene i norsk toppfotball denne helga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.