*Nettavisen* Sport.

Lettløst på Sørlandet

Foto: hesteguiden.com

Det er mange løp med få hester på Sørlandet søndag, men kvaliteten på hestene er bra. Sjekk våre V5-tips.

I V5A spillet var vi aldri i tvil om å bruke 5 Jo Frøkna som hovedbanker i V5A-2 da hun møter veldig billig selskap. Vi skal huske på at dette er en V75-vinner og når hun møter overkommelig motstand og står fint til så skal seierssjansene sammen med Kristian Malmin være store. Hun innehar en hurtighet som ingen andre i feltet har og skal bare vinne, selv om 7 Hilderid fortjener virkelig en seier, men vi skal huske at hun kun har vunnet 1 av 59 løp og har en dårlig utgangsposisjon. De andre motbutdene er 1 Pepp Evy som står fint til for et ryggløp, men vinnerviljen er ikke tilstede. 4 Flyti har fryktelig stor fart i kroppen, men hun fungerer dårlig for tiden og formen virker helt borte.
Vår rangering V5-2A: 5 B: 7-1 C: 4-3-6 D: 2

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

V5A-1, 2140 meter volte
6 Torpa J vinner dette løpet med et gjesp bare han unngår galoppen, Da han debuterte med seier på 31,4 så var jeg sikker på at denne krabaten her skulle rade opp seire og at det kunne være en Derby-kandidat. Nå har lillebroren til Torpa Carl, Torpa Egon og Torpa Dag vunnet tre av fem løp og alle de gangene han har gått feilfritt har det blitt enkle triumfer. Nå sist i Bergen ble det tidlig galopp fra førstespor i volta, det er samme forutsetninger i dagens løp, men feltet er mye mindre så det gjelder bare for Tengsareid og kjøre feilfritt så går dette fint. 9 M.G Lomen er en annen vanskelig krabat som ofte gjør det vanskelig med og galoppere. Var i fint driv når han galopperte fra seg en topplassering sist. Går Lome Elden-sønnen feilfritt er han helt klart aktuell for seier.

1 Solberg Jerkeld er en flott type som bare blir bedre og bedre med løp i kroppen. Er rimelig sikker på at Solberg ønsker og sitte i tet, i og med at han leder volten selv og med (Jan Rune Gaustad, Stian Eilefsen, Vidar Tjomsland og Bjørg K Ryen) som kjører de andre hestene på strek sier det seg selv at Solberg sitter i tet inn første sving. 2 Brenne Balder har stor kapasitet og skal regnes hvis han går feilfritt for denne hesten har gjort solide prestasjoner etter galopp. Bak disse er det åpent.
Vår rangering V5A-1: A: 6 B: 9-1-2-5C: 4-7-3 D: 11-8-10

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5A-3, 2140 meter autostart
Er rimelig sikker på at 5 Super Challenge vinner dette løpet bare han unngår galopp. Skal huske på at hesten har vært ute i tøffe omgivelser den siste tiden og når han møter kun sju hester, så kan Frode Hamre kun konsentrere seg om å kjøre sin egen hest. Super Arnie-sønnen har ingen fin programrad, men hesten har klasse til å vinne dette løpet selv fra dødens. 6 Invisible Power var meget tapper sist da han kun tapte knepent for Sean Trot og Tinita Love. Er rask ut når han blir laddet med fra start og tror Malmin ønsker seg til tet, skal krysses på gardering.

1 X.O Hornline har fin form, men har ingen fordel av innersporet da han garantert blir overflydd. Så det må løse seg for at det skal bli seier. 3 Running Moose er egentlig en meget bra hest, men når den kommer ut i regi Berås ( Kan ikke huske sist han som trener vant et løp med en egentrent varmblods) og trenger løp i kroppen, så setter vi den på vent.
Vår rangering V5A-3: A: 5 B: 6-1 C: 3-4-2 D: 7

Annonse: Grøstad/Lerum`s tips til Sørlandet finner du her

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Tre svært fine hester skiller seg en del ut i dette feltet. Tenker først og fremst på duoen 6 Youremyman og 3 Master Blaster som begge vant i sin siste start. 6 Youremyman imponerte veldig da han vant på Biri i sin siste start og Lindy Lane-sønnen virker som han er sterk og et bra løpshode og setter den først med tanke på distansen. 3 Master Blaster var et fint skue sist for Tjomsland etter han gjorde noen utstyrsendringer. Hesten er brennkvikk fra start og sikter normalt inn tet og så spørs det hvordan han takler full vei (noe jeg tror går greit, selv om sprint trolig hadde passet enda bedre) Skal helt klart regnes som en het seierskandidat.

12 Top Line ble kjøpt inn for en pen sum til et andelslag med tidligere landslagskeeper Lars Gaute Bø i spissen. Første gang ut ble det galopp. Har selv sett hesten i løpene i Sverige. Har ikke overbevist veldig der, men at det skal være en hyggelig løpshest det er sikkert. Skal regnes like bak de to nevnte.

Kan ellers nevne 1 Dicke Dick Dickens som en garderingshest, men begynner og bli rimelig lei Shogun Lobell-sønnen som ikke gjør noe annet enn å galoppere. 2 Delphis Jag var et stallskrik første gang ut for Ove Kenneth Karlsen, men synes hesten gjorde det helt ok. Han sleit veldig med aksjonen da, så han må fungere bedre i den for at det skal rekke til en topplassering i kveld.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 6-3 B: 12 C: 1-2-11-5-8-4 D: 7-9-10

V5A-5/V5B-2, 1609 meter auto
4 Argwintina var fin når han vant i lunsjen på Bjerke torsdag og kommer ikke den starten for tett så skal Windsong`S Legacy- sønnen ha en fin mulighet til en ny seier. 5 Overlover har vært positiv i sine to siste starter og har klasse til å gi favoritten kamp. 1 One Lomomba Siem er rask ut, men klart best med ryggløp. Med åpning til slutt så kan hun speede inn til seier. 7 Cantabharmony er fryktelig rask fra start og er ikke umulig at Vidar Tjomsland prøver alt han kan på tet, da hesten tidligere har gjort noen fryktelige prestasjoner fra den posisjonen, liten fidus.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 4-5 B: 1-7-3 C: 8-6-10 D: 9-2

V5B-3, 2140 meter autostart
5 Flyveren viste frem en meget bra siste 700m sist og spurtet inn til en sikker seier. Han er ikke helt fortrolig med startbilen enda, så spor i første rekke er neppe noen fordel. De som har mulighet, bør sjekke hesten i en eventuell startvognprøve. Uansett så har Lome Kongen-sønnen til Tjomsland veldig fin form og skal regnes som en het seierskandidat.

7 Elve Jokeren er bra de gangene han går feilfritt, men galoppfaren er overhengende på hesten til Tom Erga. Skulle han gå feilfritt, så har han kapasitet til seier. 3 Ås Glimten har vært forbedret i sine siste starter. Fyker normalt til tet, men skal ha rygg over full vei. Kan speede inn til seier med klaff. 1 Karmland Balder er en lillebror til mer velkjente Stilfaksen som har fin kapasitet. Kom sist ut etter lang pause og gjorde en fin figur i det løpet. Står spennende til i spor en og med ringreven Gunleif Tollefsen i sulkyen synes jeg han er verdt et tidlig kryss.

6 Per Even gikk der stallskrik på sist og synes hesten gjorde en godkjent figur fra dødens. Hesten gjør helt klart sine beste løp i tet, da han forsvarer seg på en helt annen måte derfra. Ikke helt umulig at tetposisjonen kan inntas i kveld.
Vår rangering V5B-3: A: 5-7 B: 3-1-6-4 C: 8-2-9

V5B-4, 2140 meter autostart
Kun åtte hester bak startbilen i dette løpet, men fem av hestene holder V75-klasse. 3 Eld Lynet har virkelig tent til igjen (noe han ofte gjør på denne årstiden). Er ok fra start, men er uansett sikret et fint løp og i den formen Elding-sønnen er nå skal han regnes tidlig. 8 Horgen Yx gjør gode løp hele veien og er rask fra start bak bilen. Ikke utenkelig at Gunleif Tollefsen velger et offensivt opplegg med sin egen stallhest og skulle han klare å overfly alle og få tet, er vinnersjansene gode.

7 Tangen Eld gjør jevne fine plasseringer hele tiden, men mangler kanskje litt kampinstinkt i oppløpsdueller. Skulle han få det rette løpet og samtidig unngår dødens er han aktuell.

6 Erga Svarten var bra når han vant på Forus sist, og er alltid med i toppen når han unngår galoppen. Uten galopp blir han tung å stå imot i sluttfasen. 1 Kjenner Tor var fryktelig bra i sitt siste løp i Bergen på sterk vinnertid etter å ha ledet hele veien. Det var sprint, i kveld er distansen litt lenger og det er ingen fordel.
Vår rangering V5B-4: A: 3-8 B: 6-7-1 D: 4-2-5

V5B-5, 2609 meter autostart
6 Conclude blir bare bedre og bedre og sist var han fryktelig bra da han vant helt uanstrengt mot bra motstand. I kveld er det 2609 meter, det er en ny opplevelse for seiersmaskinen (vunnet åtte av ni løp i år). Og tetgaranti er det ikke i kveld, da 5 Speedy Scarlet E kan velge å sitte foran (spesielt med tanke på at det er offensive Tom Erik Solberg som kusker denne i kveld). Uansett skal Conclude ha en bra sjanse til og vinne V5B-finalen.

4 Usnooze Ulooze hadde ikke Frode Hamre særlig tro på i årsdebuten da hesten hadde trent helt på det jevne. Tok enkelt ned favoritten Buzz Lightyear da, etter å ha vandret utvendig for denne i sisterunden. 2609 meter skal normalt bare være en fordel for Egon Lavec-sønnen. 5 Speedy Scarlet E har gjort to fine innsatser nå etter pause og er egentlig en V75-hest på sitt beste. Super spennende med en solid kuskeforsterkning når han nå får Tom Erik Solberg i sulkyen for første gang. Her blir det tet eller lederrygg og er den tredje vinnerkandidaten i dette løpet. Skulle ingen av våre favoritter innfri, er det svært åpent bak.
Vår rangering V5B-5: A: 6 B: 4-5 C: 10-7-3-9-2 D: 8-1-11

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag