RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lettløst i Trondheim

Tamina avsluttet sesongen med å ta sin 12. årsseier hjemme på Leangen 29.12.08
Tamina avsluttet sesongen med å ta sin 12. årsseier hjemme på Leangen 29.12.08 Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Vi tenker ikke på Erik Hamrens utfordringer med Rosenborg, men på kveldens V5A-veddemål på Leangen.

Klikk her for vårt V5A-forslag

Her finner du vårt DD-forslag

Vi tror vi løser tre av kveldens løp på bare to spilte rekker, og dermed er samlebonger det eneste farbare på de større forslagene.

Kveldens sikreste vinner kommer ut i den tredje avdelingen, og det handler om gjengangeren 7 Creek`s Tamina.

Den uoppslitelige 7-årshoppa er i særklasse på Leangen, og bokfører trolig sin femte strake sulkyseier - igjen som 1-oddser. Hesten til eier, trener og oppdretter Olav Christensen er et avkom etter hans gamle stortraver Tamin Sandy, og hun har neppe konkurranse denne gangen heller. Kusk Atle Solhus kan velge å stole på hestens herlige avslutninger eller bare kjøre tidlig frem til lederhesten - den skal ha fulgt dårlig med i timen som velger å svare ut megafavoritten.

Vår andre samlebongbanker dukker opp i V5-finalen. Vi bankerspilte 2 Laban C.N. i norgesdebuten, og danskeimporten imponerte kolossalt. Sammen med Edvard Kristiansen var ekvipasjen tidlig i tet fra bakspor. Det så ut til at 6-åringen ville fly adskillig fortere enn kusken ønsket, men tross stayerdistanse vant han likevel ukjørt. Er Axwill-sønnen like god denne gang er det bare et uhell som kan frata ham nok en triumf.

vant helenkelt i norgesdebuten på Leangen 2.2.09 - som vår banker.

Ny duell på gang
I V5-4 tror vi det holder med to hester på bongene i form av 4 Faste Hellin og 6 Vill Spik .
Førstnevnte gikk seirende ut av deres innbyrdes kamp for fjorten dager siden - tross pause. Er nok ytterligere forbedret til kveldens dyst, men det må nok Magne Olsens gode 7-åring være for å holde unna for en feilfri Vill Spik. Spikeld-sønnen feilet muligens fra seg seieren sist, og klarer Atle Solhus å holde 5-åringen i trav blir han vond å stå i mot.

A-veddemålets klart mest vriene oppgjør finner vi i den andre avdelingen, og her tør vi ikke avskrive noen av de urutinerte kaldblodshestene. At de er fordelt over tre distanser gjør dette løpet omtrent umulig å spå. 4 Hjelset Floka kom ut etter lang pause grunnet morsplikter sist, og den fintstammede damen satt fast med mye krefter. Denne gang står hun faktisk 40 meter foran 10 Lille Jon som vant det løpet.

Herlig V5-innledning
Trønderlag er kjent for å fostre mange gode kaldblodshester, og allerede i V5-1 får vi stifte bekjentskap med to meget solide travere rett under eliten.
7 Alm Aragon og 8 Joker Elden er to lørdagshester som tilsammen tok 14 seire på 30 starter og tjente nesten 800.000 kroner under fjorårssesongen. Førstnevnte kommer ut etter pause for kveldens nøkkelkusk Atle Solhus, mens Elden står på hele 60 meter tillegg. Vi synes derfor det er på sin plass å gardere favorittduoen.
På strek står nemlig en meget intressant traver i 1 Lykke Even. Pål Even-sønnen sto med tre strake før to tidlige galopper ødela seiersmulighetene sist. Opphentingen til sølv var imidlertid knallgod, og her kan kusken fort stjele løpet ved å kjøre hardt unna hele veien. Det er ikke lett å hente lange tillegg på en såpass solid og sterk traver, mens vi heller ikke vil avskrive to kapable Spikeld-sønner.
6 Vorset Ivers har nemlig funnet tilbake til gamle vinnertakter, og 8-åringen var meget god til seier fra dødens sist. Unghesttalentet 3 Raikkonen gjør sin andre start i regi Magne Olsen, og den fartsfylte 6-åringen kan få et kremløp i dragsuget bak Lykke Even. Er Raikkonen forbedret med løp i kroppen vet vi at han kan mye i lyse stunder, og han vil kaste svært mange bonger i bøtta direkte.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på 100, 500 og 1000 kroner.

De to største er samlebonger der vi spiller lillebongen hhv fem og ti ganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere