RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Letttjente penger i Sør?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Det ser veldig lettløst ut denne søndagen på Sørlandets travpark, og Frode Hamre og Øystein Tjomsland er som vanlig sentrale.

Søndagen startet opp med spill til Täby galopp i Sverige (vi kan spille V4 og DD) før det fortsetter på ettermiddagen med V5-spill til Harstad her hjemme og V64-spill til Gävle på den andre siden av grensen. På kvelden er det Sørlandet med dobbel V5 som det kan spilles til her på berget, og vi har tips til Gävle og Sørlandet i dag.

Les også:Reven er tilbake!

Det er fryktelig kvalitetsforskjell på hestene i en rekke av løpene på vår sørligste arena i kveld, og spesielt i V5A kan vi ikke helt se for oss den store utbetalingen. Vi går således for samlebonger over hele linjen der (ikke i V5B), og i V5A-5/V5B-2 dukker dagens sikreste vinner etter vårt skjønn opp i form av 10 Lightsonlightsoff.

4-åringen har virkelig blomstret opp i regi Frode Hamre, og han har sett helt lysende ut i tre strake seiersløp nå på slutten. Bakspor på en kjapp sprint er selvsagt ikke helt optimale forutsetninger, men Yankee Glide-sønnen besitter så store fatsressurser at vi tror han blåser rundt denne gjengen siste 600 uansett posisjon underveis.

Vår rangering V5A/VB-2: A: 10 B: 9-4-8 C: 6-3-2-5-11-1-7

Innleveringsfrister Sørlandet
V5A kl. 18.00
V5B kl. 19.10
DD kl. 20.10

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Taper ikke
Nei, da må i så fall 7 Hyper Mollyn være syk for dagen dersom han skal tape V5A-1, og vi er rimlig sikre på at 5-åringen bokfører sin femte strake triumf i kveld. Dundret til tet fra spor åtte i den siste starten på Bjerke på onsdag, og siden holdt han sikkert unna til slutt på fine 26.8 over aktuell distanse (så lekker ut).

Åsajerven-sønnen er trolig klart bedre med et løp i rygger i det lengste, og da er i hvert fall forutsetningen de helt rette med 20 meter tillegg med relativt få hester i løpet denne gangen. Det er fryktelig svak kvalitet på de øvrige deltagerne i dette løpet, og Tjomsland-traveren legger enkelt dette feltet på rygg til slutt.

Vår rangering V5A-1: A: 7 B: 5-9-1-6 C: 4-2-10-11-8-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-2, 2140 meter voltestart
Vi kan ikke få øyet på mange vinnerkandidatene i dette kaldblodsløpet i den andre avdelingen, og vi tror 2 Nøstemix blir veldig vond å slå i kveld. Han slo på dobble galopper (mistet en sko) i den siste starten, men han viste frem overlydsfart i mellom feiltrinnene. Trolig en fordel med voltestart kontra auto (blir litt hissig der), og i en feilfri utgave i kveld tror vi 4-åringen bokfører årets andre triumf.

Tøffest i mot blir trolig 5 Kolnes Stjerna, men vi tror ikke Pål Even-datteren holder samme klassen som favoritten. Femte på 31.8 full vei i den siste starten, og hun stod for en grei innsats da. Spennende med løp i kroppen etter litt pause er 10 Frøken Franzen (tredje på 33.8 full vei i den siste starten, og hun gikk pigg i mål), mens 6 Valle Jerven har innledet karrieren med å vinne to strake, og han har sett fin ut.

Vår rangering V5A-2: A: 2 B: 5-10-6 C: 7-9-4-1-3-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-3, 2140 meter autostart
Det er ikke flust med vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen heller, og vi finner maks tre hester som kan vinne. Vi synes 4 Juliano`s Pride var positiv til sølv på 18.8 full vei i debuten for Øystein Tjomsland, og med løp i kroppen etter litt pause tror vi 3-åringen er seiersaktuell denne gangen. Dette er snakk om en veldig grunnkapabel type, og forutsetningene i kveld er veldig fine.

Uforandret fin form holder 7 Renoir, og i kveld jakter 4-åringen den tredje strake triumfen (og den kan meget vel komme). Vant sikkker på 16.9 over en sprint i den siste starten, og vi synes det var mer å gå på. En spennende nykommer sender Frode Hamre ut i form av 6 Mrs. Mrs. Jones, og 3-årshoppa må krysses tidlig. Det går fine rapporter på Yankee Glide-datteren, og hun må krysses tidlig.

Vår rangering V5A-3: A: 4 B: 7-6 C: 8-3-1-2-5

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Det er stor klasseforskjell på hestene også i dette varmblodsløpet, og vi synes to hester skiller seg klart ut. I en feilfri utgave er det ingen som rår på 2 Alamo Boko, og fremstår han som ved triumfen på 14.7 full vei i den siste starten på nettopp dagens arena er det trolig ikke snakk om saken (dog ikke helt til å stole på denne krabaten).

Toppform holder 9 Estrella, og det må vel snart være slik at Hamre-traveren snart får en seier igjen. Strålende til sølv på 16.0 full vei bak gode Ruth Reerstrup i et V75-løp i den siste starten, men Revenue-datteren tukter ikke favoritten i en feilfri utgave. Hun står dog klar til å overta dersom denne skulle galoppere, og da krysser vi tidlig.

Uforandret fin form holder også 10 Bully (fjerde på 17.0 full vei i Skien i den siste starten), og champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 6-åringen i kveld (spennende det). God på sitt beste er 8 Xavier (vant etter pause i den siste starten, og løp i kroppen har normalt gjort godt), mens 3 Burj al Arab og 5 Bar Story også krysses.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 2-9 B: 10-8-3-5 C: 6-7-4-1

V5B-3, 2140 meter voltestart
Et løp for urutinerte kaldblodshester støter vi på i den tredje avdelingen i B-spillet, og vi kan fort få en smell. Det har blitt galopper til slutt med fremskutte plasseringer i sikte for 10 Komnes Storstjerne i de to siste startene mot klart tøffere konkurrenter enn dagens, og i en feilfri utgave legger 4-åringen dette feltet på rygg til slutt.

Det ble galopp for 4 Moi Jerka i den siste starten, men forut for den starten avsluttet 4-årshoppa veldig bra til tredje på 34.3 full vei (skal absolutt være av de bedre i dette løpet). Spennende etter lang pause er 3 Trø Kato (trener Arild Topland pleier å ha hesten vel forbredt når de sendes til start), og vi synes 3-åringen må krysses tidlig.

Det ble galopp for 8 Greiman i den siste starten, men forut for den starten gikk Pål Even-sønnen jevne fine løp hele veien. 9 Gerifaks så forbedret ut etter pause i den siste starten, men han galopperte seg vekk på sisterunden (skummel feilfri). Helt borte er vel heller ikke en hest som 5 Knutli Loma, men da tror vi vinneren er nevnt.

Vår rangering V5B-3: A: 10 B: 4-3-8-9-5 C: 1-3-6-7

V5B-4, 2140 meter autostart
Dette varmblodsløpet i høyt grunnlag teller ikke mer enn åtte deltagere, og vi får ikke øyet på mer enn fire vinnnerkandidater. To hester skiller seg dog klart ut, og med løp i kroppen etter litt pause skal 2 No Big Deal være seiersaktuell i i kveld. Ble tredje på flotte 13.9 full vei i den siste starten, og det er tiden for 6-åringen utover nå.

Hysterisk form i hele høst har 7 Victor Palema holdt (sølv på solide 13.9 full vei i den tredje siste starten), og i den siste starten bekreftet 6-åringen sin fine form ved å avslutte voldsomt fint fra køen til tredje på 16.6 over en sprint i et løp i Drammen det var veldig dårlig tempo på til å begynne med (ble håpløst å fange lederen til slutt da).

De to antatt beste må ha en dårlig dag for at duoen 3 Orion Hindø og 5 Saturn Blue Chip skal kunne gå helt til topps, og da krysser vi først på storbongen. Førstnevnte har ikke vær helt som best nå på slutten, men kapasiteten er skyhøy. Sistnevnte har løftet seg et hakk nå på slutten, og han var toer sist han gjestet dagens arena.

Vår rangering V5B-4: A: 2-7 B: 3-5 C: 1-8 D: 4-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5B-5, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser i høyt grunnlag avslutter denne rebusen, og voldsomt stor favoritt til å vinne blir 11 Eikdølen. 4-åringen har hatt en strålende sesong med over 600 000 kroner innkjørt, og i kveld jakter Tjomsland-traveren årets sjette triumf. Den kan meget vel komme, men helt sikre er vi ikke.

Det er slett ikke enkelt å hente 40 meter tillegg på en arena som dagens, og det er ikke helt sikkert at Moe Odin-sønnen holder toppform etter en mindre pause. Vi sikrer oss således med noen garderiner på våre to største spilleforslag, og spennende til på strek står 2 Ariladden. Trengte løpet etter pause sist, og Høitomt opp er spennende.

Positiv til sølv på 27.6 full vei i et monteløp i den siste starten var 10 Kosak, og han holdt veldig fin form på denne tiden i fjor. Vant hele syv løp i fjor, og det sier sitt om kapasiteten på denne hesten. På vårt største spilleforslag garderer vi veldig bredt i håp om en smell, og vi synes det er mer interessant enn å gå for samlebonger i V5B.

Vår rangering V5B-5: A: 11 B: 2-10 C: 5-1-8-7-12-9-3-4-6

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere