Gå til sidens hovedinnhold

Levende 80-tallsminner

Det var en gang en hockeykrig. Botta på Furuset mot Jimmer'n i VIF-buret. Nå er Furuset tilbake i eliten, men denne gangen valser Vålenga over dem.

Furuset Forum: På 80-tallet var oppgjørene mellom de to laga fra Oslos østkant obligatoriske. 2000 stykker ble stående utafor Jordal Amfi, inne var det 6000-7000.
Det var alltid fullt. Folk sto der det var plass. Skikkelig moro, minnes Bjørn Mathisrud og Sigurd Thinn. De spilte begge på Furusets stjernelag fra 80-åra. Forrige uke var de i Forum for å se Furuset mot Vålerenga i eliteserien.

Løse meldinger

Dagens situasjon er ganske annerledes.
Dritdårlig! For 20 år sida hadde det smelt hele tida. Nå er det tamt og Vålenga er verst. Vålerenga leder 3-1, men Morten Bredesen i VIF-klanen er langt fra fornøyd. 80-åras oppgjør husker han med glede.
Furuset hadde profiler. Bjørn "Botta" Skaare, Saltsten-brødrene, Ole-Eskil Dahlstrøm. Vi hadde Jimmer'n, Marius Ratt, Westereng... Kule kamper, mye trøkk og bra stemning på tribunen, forteller VIF-supporteren.
Og en del bråk. Furuset-folka måtte vente med å ta t-banen hjem til vi hadde reist, ellers blei det bråk, ler han. Bredesen var leder for Apeberget, VIFs supporterklubb på den tida. Han har trukket seg tilbake, men meldingene sitter fortsatt løst.
Vi elska å slenge meldinger til han feite "Kula" Vibekk. Keeperen til Furuset. Han var god han, assa, bor på Grorud, og når vi slang med leppa spilte'n enda bedre, ikke sant, forteller Bredesen.

Tung i shortsen

Selv om Furuset-Vålerenga forrige uke trakk over 1000 tilskuere kan det ikke sammenliknes med det glade 80-tallet. Verken på tribunene eller isen.
Før i tida var det tid til å slå en tunnel. Nå er det nesten ikke lov å takle heller, humrer Sigurd Thinn. Han tror han kunne hengt med i dagens hockey dersom klokka ble skrudd 20 år tilbake.
Nå er jeg for tung i shortsen, for å si det sånn, ler han. Både han og Mathisrud syns Furuset har gjort godt i år, men innrømmer at Vålenga er suveren storebror. Morten Bredesen forklarer det slik:
For Furuset er detta julaften vettu, mens det er helt middels for oss.
Bjørn Mathisrud og Sigurd Thinn tror hockeyfeberen kan komme tilbake, men at det krever resultater på isen.
Vi må slå Sverige og Canada. Det hadde gjort seg, ler de to gamle Furuset-profilene.

Furuset på kartet

Det hersker enighet om at pucken ligger hos Furuset for å nå gamle høyder.
Alle i Furuset drømmer om storhetstida enda. Men det tok brått slutt da profilene dro. Det er vanskelig å bygge opp igjen, sier Bredesen.
Han får støtte av Svein Pedersen som har vært i Furuset i om lag 40 år, tidligere som spiller, nå som lagleder for A-laget.
Furuset har alltid hatt talenter. Alle kapteinene på landslaget de siste årene kommer fra oss. Petter Saltsten, Tommy Jakobsen, Ole Eskild Dahlstrøm, Anders Myrvold. Pedersen ramser opp.
Det er snakk om ressurser. Furuset har et navn og er på kartet i hockey-Norge, men vi må klare å holde på talentene også, påpeker Pedersen.
Furuset-Vålenga, best av sju i sluttspillet. Det hadde vært noe det, drømmer Bjørn Mathisrud.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem