Gå til sidens hovedinnhold

Leverer klage etter rødt kort

West Hams manager Alan Pardew trengte ikke lang tid på å bestemme seg for om han vil anke utvisningen av Paul Konchesky.

NEWCASTLE - WEST HAM 0-0: Bortelaget kjempet godt og tappert til seg ett poeng til tross for at venstrebacken Paul Konchesky ble utvist ti minutter ut i andre omgang. Konchesky taklet Jermaine Jenas, som var på vei gjennom Hammers-forsvaret. Backen traff ballen, men felte samtidig Newcastle-stjernen.

Dommeren mente han var bakerste mann, og viftet ivrig med det røde kortet.

Viste video
Manager Alan Pardew gikk rett til dommeren, Dermot Gallagher, etter kampslutt og viste ham episoden på video. Pardew har imidlertid liten tro på at Gallacher kommer til å omgjøre utvisningen. Akkurat det skjedde for øvrig med nettopp Jermaine Jenas i forrige runde: Han ble utvist og fikk senere omgjort det røde kortet til et gult.

- Hvis du er en fotballperson og mener det var frispark, så vet jeg ikke, sa en frustrert Pardew til Sporting Life.

- Jeg mener han gikk ned og vant ballen rent før han var borti spilleren. Jeg har sett det en del ganger fra forskjellige vinkler, og min mening kommer ikke til å forandre seg. Jeg håper Dermots mening forandrer seg, for han synes visst fortsatt at det var et frispark, forklarte West Hams manager.

Ombestemmer seg neppe
Gallacher fikk se episoden tre-fire ganger på video, men mener ifølge Pardew fortsatt at utvisningen var korrekt. Dommeren er den eneste som kan omgjøre det røde kortet og dermed forhindre karantene på Paul Konchesky.

West Hams manager brukte til og med Newcastle-fansens reaksjon til å argumentere for sin sak.

- Dette stedet går berserk hvis de er i nærheten av å få straffespark eller noe lignende. Det gjorde de ikke nå. De virket som om hele stadion var overrasket. Jeg fikk følelsen av at Newcastle-fansen ikke kunne tro at han ble utvist.

West Ham spilte nok en gang en god kamp, og kunne med litt hell fått med seg tre nye poeng. Om Pardew var frustrert over et rødt kort, var kollega Greame Souness frustrert over dårlig spill.

Enige med Luque
Newcastle spilte med én mann mer i nesten 40 minutter, men klarte bare å tvinge bortekeeper Roy Carroll til arbeid tre ganger i løpet av kampen.

- Det var frustrerende, men ikke uventet, mente Souness, som fikk Kieron Dyer og Emre skadet i oppkjøringen til kampen. Newcastles eneste tilgjengelige spiss er kaptein Alan Shearer.

Souness bekreftet imidlertid at klubben er enig med Deportivo La Coruñas spanske landslagsspiss Alberto Luque om en kontrakt. Klubbene er ennå ikke enige om en overgangssum. Spansk presse mener at Hugo Viana kan bli sendt til Spania some en del av overgangen.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken