NORGE - POLEN 35-22:

KOLDING (Nettavisen): Norge tok til slutt en komfortabel seier i EM-premieren i Kolding, da Polen ble slått 35-22 torsdag.

Henny Reistad og Nora Mørk viste at formen er i anmarsj og ble Norges toppscorere med seks mål hver i møtet med polakkene.

Stengte buret i starten av andre omgang

Med stjernekeeperne Silje Solberg og Katrine Lunde på vei inn i EM-troppen på etterskudd, var det Emily Stang Sando som voktet det norske målet fra start torsdag.

Etter en tung førsteomgang, med én registrert redning på 14 skudd, fikk imidlertid Rikke Granlund muligheten etter pause.

Esbjerg-keeperen tok godt vare på den muligheten og stengte buret i de første ti minuttene av andre omgang. Til slutt endte hun på en redningsprosent på 50, og Norge kunne dermed dra ifra.

- Jeg er kjempefornøyd. Det var deilig å komme inn og bidra. Jeg var litt nervøs, sier en fornøyd Granlund til Nettavisen etter kampslutt.

Til tross for en positiv EM-debut, står Granlund nå i fare for å miste plassen sin i EM-troppen når Lunde og Solberg ankommer til helgen.

Siste vending i keepersagaen kom nemlig torsdag, da Thorir Heigerisson overfor Nettavisen bekreftet at Silje Solberg har avlagt negativ koronatest og er dermed trolig klar for avreise til Danmark i helgen.

- Jeg forholder meg bare til å være med på det jeg får beskjed om. Det er to verdensklassekeepere som kommer inn, så får jeg bare gjøre mitt beste fram til de eventuelt blir byttet inn, sier Granlund.

Hergeirsson: - Veldig positivt

Thorir Hergeirsson er også klar på at Granlund bidro til at Norge etter hvert fikk god kontroll kampen.

- Vi trengte å få opp keeperspillet litt, vi byttet inn Rikke, og hun svarte jo med en gang. Det var en vitamininnsprøytning. Vi fikk litt fart på oss da, sier Hergeirsson etter kampen.

Islendingen er imidlertid ikke overrasket over Granlunds prestasjon.

- Hun gjør ofte det i klubben sin, hun kommer inn og utgjør en forskjell. Hun er veldig dyktig på å komme inn, og det gjør hun her. Det er veldig positivt.

Svele: - Olsson får se på dem

TV 2s håndballekspert Bent Svele er også klar på at Norge har to keepere i verdensklasse på vei til Kolding, men venter med å slippe jubelen løs.

Lunde har riktig nok trent godt med rekruttlandslaget i Norge den siste tiden, men Solberg har vært isolert med koronasmitte og ikke fått trent normalt de siste tre ukene.

- Nå får vi jo se, da, når de kommer ned. Da får Mats (Olsson, keepertrener) se på dem. Katrine har trent godt, mens Silje har vært uten trening en lang periode, så får vi se hvor lang tid hun trenger, sier Svele til Nettavisen.

- Nå traff Granlund her, og Sando traff ikke, men det er godt. Det er sånn det har vært for Norge i mange år. Når en ikke treffer, så er det en annen som kan komme inn og gjøre det, sier Svele.

Troppen i Danmark er på 20 spillere, mens den offisielle kamptroppen i EM til enhver tid skal være på 16. Da kan fire keepere fort bli overfødig.

Servitør og straffespesialist Mørk

Polens norske trener Arne Senstad hadde på forhånd gjort sitt ytterste for å snakke ned og senke forventningene til eget lag, for det er et reservepreget polsk mannskap som har møtt opp i til EM i Danmark.

Det spørs nok om ikke Senstad tok vel hardt i. Polakkene hang nemlig godt med innledningsvis i kampen, men etter hvert kom kvalitetsforskjellen til syne.

For etter at Alexandre Zych reduserte til 9-8 midtveis i den første omgangen, giret Norge opp og dro sakte, men sikkert ifra polakkene.

Malin Aune fikk gode arbeidsforhold på Norges høyre kant, ofte satt opp av servitør Nora Mørk, som selv var sikker som banken fra sjumeteren, med fire av fire før hvilen.

Midtveis gikk lagene til pause på stillingen 17-13 til Norge. Da hadde Aune og Mørk satt inn fem mål hver.

I andre omgang dro Norge ifra, og trener Thorir Hergeirsson fikk også gitt verdifull spilletid til flere spillere i troppen.