FC Barcelona bekrefter på sine hjemmesider at de er enig om en overgang for den 33 år gamle superspissen. Han skal ha skrevet under på en treårskontrakt med den spanske storklubben.

Nyheten kommer noen timer etter at Bayern München selv bekreftet at de var enig med Barcelona om en overgang for Lewandowski.

Lewandowski hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten med Bayern, men han har de siste månedene vært åpen om at han har ønsket seg bort fra klubben.

Ifølge fotballjournalisten Fabrizio Romano har Lewandowskis intensjon om å forlate Bayern vært klar siden februar. Da skal han ha blitt skuffet over et kontraktstilbud han fikk av den tyske storklubben.

Polakken skal hele tiden ha vært klar på at han kun har ønsket å gå til Barcelona.

Lewandowski blir Barcelonas fjerde signering for sommeren. Fra før av har de signert Franck Kessie, Andreas Christensen og Raphinha. I tillegg har Ousmane Dembele nylig re-signert for klubben etter at kontrakten hans gikk ut.

Den polske stjernespissen har gjennom åtte år i Bayern banket inn mål for klubben. På 375 kamper har han scoret 344 mål for de rødhvite.

Han har vært med å vinne åtte strake Bundesliga-titler, i tillegg til Champions League i 2019/20.