*Nettavisen* Sport.

Lewis Hamilton vant tusendelskamp

Foto: (All Over Press)

Sikret seg beste startspor foran søndagens formel 1-løp.

Mercedes-fører Lewis Hamilton var raskest av samtlige under kvalifiseringen til søndagens Singapore Grand Prix i formel 1.

Hamilton slo VM-leder Nico Rosberg på sin aller siste runde i lørdagens kvalifisering og sikret seg beste startspor søndag. Fattige sju tusendeler skilte de to Mercedes-førerne i kvalifiseringen.

Det er sjette gangen i årets VM-serie at Hamilton vinner kvalifiseringen. Mercedes har hatt beste startspor i 13 av 14 runder så langt.

Nærmest seg i starten på søndagens løp har Hamilton og Rosberg Red Bull-duoen Daniel Ricciardo og Sebastian Vettel. Sistnevnte er regjerende verdensmester og har vunnet Singapore Grand Prix de tre siste årene.

Ferrari-fører Fernando Alonso var raskest i den siste treningsomgangen lørdag, men måtte nøye seg med femteplass i kvalifiseringen et par timer senere.

Nico Rosberg har 22 poengs forsprang til teamkamerat Hamilton i VM-sammendraget når seks løp gjenstår. Det er ingen hemmelighet at de to Mercedes-førerne er bitre rivaler.

Rosberg fikk kritikk etter at han krasjet i Hamilton og ødela stallkameratens løp under Belgias Grand Prix tidligere i høst. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.