*Nettavisen* Sport.

Lider med Svartedal

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Eldar Rønning og Trond Iversen er misfornøyde med egen innsats, men lider mer med lagkamerat Jens Arne Svartedal.

22.02.05 16:49

Rønning fikk sjansen da Svartedal måtte kaste inn håndkleet i dag morges, grunnet mageproblemer. Trønderen grep sjansen, men klarte ikke å ta seg videre fra kvartfinalene.

Se intervju med Svartedal på web-TV her

Fikk prøvd meg
- Jeg fikk nå i alle fall startet i dag, og gjorde mitt aller beste. Det fikk ikke Jens Arne gjort. Derfor lider jeg mer med ham, enn jeg er misfornøyd med min egen innsats. Jeg gjorde mitt beste jeg, kanskje med unntak av et par taktiske feilvalg i kvartfinalen.

- Jeg burde ha ligget bak Larsson mye lengre. I stedet valgte jeg det innerste sporet. Men det sporet var merkbart tregere enn de andre. Derfor ble det omtrent bråstopp da jeg skiftet spor, og jeg var sjanseløs på semifinale, sier Rønning til TV 2 Nettavisen.

Selv syk
Også Trond Iversen sendte mange tanker til lagkamerat Jens Arne Svertedal. For Iversen ble selv syk under høydeoppholdet i Seisser Alm for to uker siden.

- Jeg synes skikkelig synd på Jens Arne. For to uker siden var jeg selv syk. Og fryktet av VM skulle ryke. Det var en forferdelig følelse. Derfor vet jeg hvor ille han har det nå. Denne løypa her passer ham veldig bra. Han hadde vært i finalen.

- Sånn kroppen føltes i dag, tror jeg uansett ikke at det hadde holdt helt inn. I går trente jeg og var i knallslag. I dag var kroppen mye dårligere. Sånn er det, sier Iversen til TV 2 Nettavisen.

Fornøyd
Eldar Rønning var regnet som en stor outsider - ettersom han vant den siste sprinten i World Cup før VM. Han endte til slutt på 11. plass i sin VM-debut. Det var likevel over all forventning for ham.

- Ja, jeg er fornøyd med 11. plass som 22-åring. Jeg fikk først beskjed klokka 08.10 i morges at jeg skulle starte. I går kveld tydet jo alt på at Jens Arne var frisk, og jeg regnet med at det toget var gått.

- Men jeg har likevel fått forberedt meg som jeg skal. Det har ikke vært noe problem, sier Rønning til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.