Ligety og FIS krangler om alpinbeskyttelse

SKADD: Matthias Mayer får hjelp etter sitt stygge fall i Val Gardena.

SKADD: Matthias Mayer får hjelp etter sitt stygge fall i Val Gardena. Foto: Alessandro Garofalo (Reuters)

Raser mot airbag-beskyttelse.

Alta Badia, Italia (NTB): Den amerikanske alpinisten Ted Ligety har gått kraftig ut og kritisert Det internasjonale skiforbundets (FIS) nye airbag-system, som skal forhindre skader etter fall i alpinbakken.

Østerrikeren Matthias Mayer falt i høy hastighet under utforrennet i Val Gardena lørdag og pådro seg blant annet brudd i et par ryggvirvler.

Ligety mener at airbagen som Mayer brukte, forverret skadene. FIS på sin side mener at den oppblåsbare platen forhindret verre skader i fallet.

Ifølge den norske legen ved Olympiatoppen, Lars Engebretsen, har verken Ligety eller FIS dekning for påstandene i forbindelse med Mayers skade.

- Alt tyder på at ryggplater generelt er bra i utfor og super-G. Undersøkelser har vist at slike airbag-ryggplater beskytter godt i andre idretter som motorsport, men dette er ikke vist i noen undersøkelser for alpint, sier Engebretsen til Fri Flyt.

Airbag-platen som FIS anbefaler produseres av Dainese. Ligety har eierinteresser i Slytech, som lager de tradisjonelle ryggplatene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.