RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKADD: Matthias Mayer får hjelp etter sitt stygge fall i Val Gardena.
SKADD: Matthias Mayer får hjelp etter sitt stygge fall i Val Gardena. Foto: Alessandro Garofalo (Reuters)

Ligety og FIS krangler om alpinbeskyttelse

Raser mot airbag-beskyttelse.

Alta Badia, Italia (NTB): Den amerikanske alpinisten Ted Ligety har gått kraftig ut og kritisert Det internasjonale skiforbundets (FIS) nye airbag-system, som skal forhindre skader etter fall i alpinbakken.

Østerrikeren Matthias Mayer falt i høy hastighet under utforrennet i Val Gardena lørdag og pådro seg blant annet brudd i et par ryggvirvler.

Ligety mener at airbagen som Mayer brukte, forverret skadene. FIS på sin side mener at den oppblåsbare platen forhindret verre skader i fallet.

Ifølge den norske legen ved Olympiatoppen, Lars Engebretsen, har verken Ligety eller FIS dekning for påstandene i forbindelse med Mayers skade.

- Alt tyder på at ryggplater generelt er bra i utfor og super-G. Undersøkelser har vist at slike airbag-ryggplater beskytter godt i andre idretter som motorsport, men dette er ikke vist i noen undersøkelser for alpint, sier Engebretsen til Fri Flyt.

Airbag-platen som FIS anbefaler produseres av Dainese. Ligety har eierinteresser i Slytech, som lager de tradisjonelle ryggplatene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere