Søndag sikret Patrick Berg og Bodø/Glimt sitt andre strake seriegull i Eliteserien. Nå kan 24-åringen være på vei bort fra seriemesteren.

Etter det Nettavisen erfarer er den franske klubben RC Lens interessert i den norske landslagsspilleren. Klubben er nå i forhandlinger med Glimt om en overgang.

Nettavisen er også kjent med at partene allerede skal ha diskutert personlige betingelser i en eventuell kontrakt.

Les også: Går knallhardt ut mot norsk fotball: - Klubber ler

6. plass i Ligue 1

Ifølge opplysningene har Ligue 1-klubben fulgt Berg i lengre tid og vært i dialog med Bodø/Glimt de siste ukene. Lens ligger på 6. plass i Ligue 1 med 27 poeng etter 18 kamper denne sesongen.

Nettavisen har ikke lykkes med å få en kommentar fra sportssjef i Lens, Florent Ghisolfi. Heller ikke sportsmanager i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen, daglig leder Frode Thomassen eller Patrick Berg selv har besvart Nettavisens henvendelser.

Pressesjefen i Lens ønsker ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Les også: Berg-familien tildelt Kniksens hederspris

- Ikke min siste kamp for Glimt

Berg fikk spørsmål om fremtiden sin på en pressekonferanse lørdag, dagen før seriegullet ble sikret borte mot Mjøndalen. Han sa han ville bruke de neste ukene til å prate med klubben om hva som vil være best for sin egen del.

– Jeg tror uansett dette ikke blir min siste kamp for Glimt. Uansett hva som skjer i vinter så håper jeg å spille for Glimt igjen en vakker dag, uttalte han til Nettavisen.

Les også: Reagerer på Glimts gullfeiring

Nå er det altså konkret interesse fra Frankrike som Berg må ta stilling til.

Klubben endte på 7. plass i Ligue 1 forrige sesong. Lens anses som en storklubb i Frankrike, men spilte hele fem sesonger i Ligue 2 før de rykket opp før forrige sesong. Klubben har vunnet Ligue 1 én gang tilbake i 1997/98-sesongen.

Det gjenstår å se om Ligue 1-klubben vinner kampen om Bergs signatur.

Nettavisen er også kjent med interesse fra flere klubber i andre europeiske ligaer, men kilder bekrefter at Lens er i dialog med Glimt og Berg om å få til en overgang i januar.

Andre medier har tidligere omtalt interesse fra Heerenveen, Celtic og Galatasaray.