PSGs Kylian Mbappé. Lyons Moussa Dembele, Nice-spiller Amine Gouri og norsk-kosoveren Elbasan Rashani, som spiller for Clermont. Det er de fire som har scoret fire mål så langt denne Ligue 1-sesongen og dermed er toppscorere i ligaen.

- Det er tidlig i sesongen. Jeg tror de tre der kommer til å kjøre sitt eget løp, og jeg tviler på at jeg holder følge med de gutta der, sier Rashani på telefon til Nettavisen og ler.

Han er foran store stjerner som Ander Herrera, Kasper Dolberg, Mauro Icardi, Burak Yilmaz, Dimitri Payet og Cengiz Ünder, som alle har scoret tre mål hver. Neymar har notert seg for én scoring, mens Lionel Messi ikke har gjort mål i sine to første kamper i PSG-trøya.

Og alt kan du se på Nettavisen sine plattformer.

- Det er absolutt veldig kult at Nettavisen har kjøpt rettighetene. Det har vært veldig stor interesse fra venner og familie. Det er bare gøy at dere har gjort det. Jo flere som ser på ligaen vår, jo bedre er det for oss spillere og. De hjemme får også sett kampene nå, og det er veldig gøy. Jeg håper og tror at de benytter seg av muligheten til å se meg spille, sier Rashani.

Han er storfornøyd med starten i sin nye klubb Clermont, men tar uansett ikke av.

- Det har vært en veldig bra start. Jeg har vært litt heldig og også litt dyktig med å score fire mål. Det har vært mye snakk fra venner, familie og media, men jeg tenker ikke så mye over det for å være ærlig. Jeg glad for at jeg er her og få oppleve disse tingene - å spille i en så stor liga for et så godt lag.

Retur til Tyrkia?

Rashani, født i Hillerstorp i Sverige og oppvokst i Kragerø og Bø, startet fotballkarrieren sin i Skarphedin. Etter fem gode år i Odd (2009-2014) ble han solgt til Brøndby. I 2016 ble han lånt ut til Rosenborg, der han var med på å vinne både Tippeligaen og cupen. Året etter ble han solgt til trønderne, men der ble han en skuffelse. Etter bare åtte kamper ble han klar for gamleklubben Odd.

Der ble han værende frem til januar 2021, da han ble solgt til den tyrkiske superligaklubben Erzurumspor. 12 kamper og tre mål senere, deriblant etter mål i hans siste kamp mot Alanyaspor, var han ferdig i klubben, og så sent som i sommer ble det skrevet at gamleklubben Odd var i samtaler med 28-åringen. Det stemmer imidlertidid ikke.

- Jeg var ikke i kontakt med Odd, nei, selv om jeg så at enkelte medier skrev det. Jeg kunne godt ha blitt værende i Tyrkia, jeg trivdes godt og lærte mye. Det var en fin klubb med bra folk, selv om jeg nok kunne gitt ut en ganske kul bok med tanke på det jeg opplevde der borte, sier han uten å ville utdype det noe mer.

- Men da jeg fikk muligheten til å spille i Ligue 1, måtte jeg takke ja.

To mål mot Lyon

Det valget angrer han neppe på den dag i dag. I ligadebuten mot Bordeaux ble det en målgivende pasning på et tolv minutters langt innhopp. Så scoret han to mål mot storklubben Lyon på et 22 minutters langt innhopp, i en kamp som endte 3-3.

- Det er absolutt et høydepunkt så langt. Det var kult at det var borte mot Lyon, en så stor klubb, men måten jeg scoret målene på, var jeg veldig godt fornøyd med. Det første målet var et skikkelig lagmål, mens det andre var på overtid etter en corner. Det var veldig gøy, sier han.

Kampen etter ble det mål i 2-2-kampen mot Metz, før han søndag stanget inn Clermonts eneste mål i 1-1-kampen mot Brest.

- Jeg er ikke luftens baron akkurat, så det er jo litt sykt at jeg har scoret to mål på hodet, sier han og ler.

- Hva synes du om de første kampene og månedene i Frankrike?

- Jeg er veldig godt fornøyd med valget mitt. Det er en proff hverdag med masse gode medspillere og et godt trenerapparat. Jeg trives i byen og i landet, så jeg har ikke noe å klage på. De hadde fulgt meg en stund og hadde god kontroll på hvordan jeg var som spiller og menneske. Det satte jeg også pris på.

Ellevill start

Fasit etter de seks første kampene for Rashani sin del er fire mål og en målgivende pasning for overraskelseslaget som ligger på 6.-plass med ni poeng. Kun én gang siden han debuterte for Odd som 18-åring i 2011 har han scoret flere mål enn fire i løpet av en sesong - sju mål på 27 kamper for Odd i 2018. Nå står han altså med fire mål - på de seks første kampene.

Mot stjernegalleriet fra Paris ble det derimot en realitycheck for Rashani og Clermont. Det ble 0-4-tap for et PSG uten Neymar og Messi, der Herrera scoret to mål, mens Idrissa Gueye og Mbappé noterte seg for hver sin scoring. Rashani spilte siste halvtimen.

- Det var stort å spille på Parc des Princes. Jeg hadde tre kule tre dager med 90 minutter for Kosovo mot Spania også spille mot PSG. Det var mange bra motspillere på kort tid. Det er i de kampene der (0-3 for Spania og 0-4 for PSG) at man blir hardt straffa for egne feil.

Mot PSG var det nærmere 50.000 tilskuere på tribunen.

- Det er veldig gøy å spille foran fulle tribuner. For meg er det en stor del av hvorfor man gidder å holde på. Det er mye folk og fine stadioner i Frankrike, noe jeg digger.

På bare ni måneder har motspillerne gått fra å være Jon-Helge Tveita, Erlend Hustad og Ole Blomberg til Messi, Neymar og Mbappé. Forandringene og kontrastene er store.

- Jeg tenker ikke så mye på hvem jeg spiller mot. Jeg tenker på å etablere meg fast på laget. Nå har vi tre kamper på en uke, så det vil bli rullering og spilletid. Det langsiktige målet er å spille fast, det er jo derfor man holder på med det her. Jeg er takknemlig for alle minutter jeg får og skal jobbe hardt hver dag, også får man telle opp til slutt.

Husk at Nettavisen viser samtlige Ligue 1-kamper i årene fremover. Sendingene ser du med et abonnement hos Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Nettavisen og Amedia har nemlig sikret de svært eksklusive rettighetene til å vise fransk toppfotball, frem til og med sesongen 2023/24. Alle med abonnement hos oss får kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.