Mens spekulasjonene raser rundt Mohamed Salahs framtid i Liverpool, ser lokalavisen Liverpool Echo sitt snitt til å lansere en potensiell erstatter for superstjernen.

Det er imidlertid trolig ikke et navn som får det til å gnistre i øynene til klubbens supportere sånn umiddelbart. Spilleren er nemlig franske Martin Terrier.

Han spiller til daglig for Rennes i franske Ligue 1 og har nettet 16 ligamål på 28 kamper denne sesongen, for klubben som også har norske Birger Meling i stallen.

Flere ligamål enn Mbappé

Det betyr at han blant annet ligger foran PSGs superstjerne Kylian Mbappé på toppscorerlisten. Terrier har i tillegg spilt færre minutter enn PSG-profilen.

Liverpool Echo trekker fram at 15 av Terriers 16 mål denne sesongen har kommet i såkalt åpent spill. Kun én scoring har kommet etter straffespark. Om man trekker fra de ligamålene Salah har scoret på straffe, så står han også med 15 fulltreffere så langt.

LES OGSÅ: Paul Woolston legger opp grunnet skademareritt

- Terrier er en spiller som Liverpool-fansen bør få øynene opp for. Den 1.84 meter høye spissen er både sterk og teknisk. Det gir ham stor bredde i spillet og han trives like godt både som spiss, hengende spiss og på kanten, skriver avisen.

Lyst til å se Martin Terrier i aksjon? Ligue 1 ser du hos Nettavisen og Direktesport. Rennes spiller sin neste kamp borte mot Nice lørdag 2. april

- Det er på venstrekanten at han har slått ut i full blomst denne sesongen. Han er også en nøkkelspiller i presset til Rennes og kan ofte gå i bresjen for defensive bidrag som fører til at de vinner ballen dypt inne på motstanderen banehalvdel.

- Ikke et «Hollywood»-navn

Liverpool Echo trekker videre fram at Salah ikke er den eneste Liverpool-angriperen det er usikkerhet rundt for tiden. Både Roberto Firmino og Sadio Mané har også kontrakter som går ut sommeren 2023, noe som trolig vil bety at den røde klubben fra Merseyside vurderer å hente inn nye angrepsspillere allerede i sommer.

Spesielt siden Divock Origi, en trofast back up-spiller, nå ser ut til å forsvinne. Han skal være svært nær en overgang til den italienske storklubben AC Milan.

Samtidig har Firmino blitt 30 år og Mané 29. I de kommende månedene må Liverpools kommende sportsdirektør Julian Ward, i samråd med manager Jürgen Klopp, ta noen tøffe valg på om de vil gi de to stjernene nye langtidskontrakter, eller se seg om etter yngre alternativer i angrepet.

- Han er kanskje ikke et «Hollywood»-navn, men det er sjelden tanken bak Liverpools spillerlogistikk. De ser i stedet etter verdi for pengene og hvordan en spiller kan utvikle seg videre på Anfield. Terrier krysser av på begge de boksene og kan fort vise seg som en smart signering om Liverpool gjør et framstøt, skriver avisen.

LES OGSÅ: Manchester United skal være i samtaler med Erik Ten Hag

Rennes-spilleren har riktignok ikke blitt koblet med Premier League-klubben av de mest profilerte og velinformerte journalistene, men Liverpool Echo ser likevel sitt snitt til å lansere ham som et mulig alternativ til klubbens angrepsrekke.

Ligue 1-kjenner: - Overraskende

Robin Haugen kommenterer Ligue 1 for Nettavisen og Direktesport. Han blir litt tatt på senga av at Terrier nevnes i forbindelse med Liverpool, men mener likevel at det er flere faktorer som taler for at han kan gjøre en jobb for storklubben.

- Ja, jeg blir tatt litt på senga, det er overraskende. Men han er en slepen tekniker og sånn umiddelbart tenker jeg at han kan være en mulig erstatter for Roberto Firmino. Han er en anvendelig spiss som kan spille i flere posisjoner. Rennes har også en dynamisk angrepsrekke, litt som Liverpool, så slik sett er han en fin match, sier han.

LES OGSÅ: Tror United har et klart førstevalg: - Dette er vårt Klopp-alternativ

- Han har jo vært «on fire» i år. Han er egentlig en ganske komplett spiller og er bra i det oppbyggende spillet, men han har ikke enormt med fart, sier Haugen.

Kommentatoren trekker fram at Terrier trolig vil kunne gli bra inn i Liverpools spillestil, siden han er vant med mye av det samme fra sin franske klubb.

- Spillemønstret i Rennes og Liverpool er ganske likt, men det er jo et helt annet tempo i Liverpool og Premier League. Han er vant til den måten å spille på og det er vel kanskje også derfor han trekkes fram nå. Liverpool er jo veldig grundige i speiderprosessen og det at Rennes spiller ganske likt, tror jeg er avgjørende.

LES OGSÅ: Neville bekymret for Rashford: - Ingen vet hva som har skjedd med ham

- Ikke problematisk

I forrige serierunde av Ligue 1 noterte 25-åringen seg for to scoringer i den knusende 6-1-seieren mot Metz og er dermed kun ett mål bak Monaco-spissen Wissam Ben Yedder på toppscorerlisten i den franske toppdivisjonen etter 29 serierunder.

Haugen har merket seg at franskmannen er dyktig målscorer.

- Han har litt ulike typer scoringer. Det er både mål fra utenfor feltet og «tap ins», så han har mange styrker. Hadde han tatt straffer i tillegg, ville han vært soleklar toppscorer i Ligue 1 denne sesongen, påpeker Nettavisen-kommentatoren.

- Han har målpoeng i seg. Det har han vist. Han er en smart spiller. I likhet med Diogo Jota, Luis Diaz og Sadio Mané kan han spille både kant og midtspiss. Smartnessen og teknikken hans liker jeg veldig godt. Han er også en god avslutter, men jeg blir litt mer usikker når det kommer til tempoet hans, sier Haugen videre.

Angrepsspilleren har tidligere vært innom klubber som Lille, Strasbourg og Lyon, uten å lykkes nevneverdig. Rennes-trener Bruno Genesio har imidlertid funnet nøkkelen for å få det beste ut av en spiller som lenge har blitt ansett som lovende.

LES OGSÅ: Kritikken har haglet mot PSG. Nå hevdes det at Liverpool-topp kan bli løsningen

- Han er i en fin alder nå og har endelig slått ut i full blomst. Jeg ser ikke på det som problematisk at han ikke har lykkes tidligere. Treneren Genesio har uttalt at Terrier må ha en spillestil som kler ham. Det får han i Liverpool, så den biten ser jeg ikke på som problematisk. Som sagt så er Rennes og Liverpool relativt like.

- Han har vært lovende lenge, men må ha rett forhold for å lykkes, sier han.