Lihaug forberedt på det verste

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Tim-Robin Lihaug går mot sin tøffeste kamp i bokseringen til nå i karrieren.

Han er forberedt på det verste mot ubeseirede Alexander Runde.

Begge skal ut i sin sjuende kamp i Frederikshavn 1. februar. Tyskeren er ubeseiret på seks kamper. Fem av seirene er kommet på knockout. Lihaug har et nederlag på rekordlisten sin, men fire av hans fem seirer er kommet på KO, så han har også vist at han er en hardtslående bokser.

- Runde er litt lavere enn meg, og han er heller ikke så rask, men han er sterk og slår hardt. Det har jeg funnet ut etter å ha studert ham nøye, sier Lihaug til NTB.

Han forteller også at tyskeren stadig bytter stil. Han går både med høyre armen (south paw) og venstre armen foran. Det gjør at han ikke er noen enkel motstander.

- Jeg jobber med å styrke de mentale egenskapene mine hele tiden, og rent mentalt er jeg forberedt på det verste i Frederikshavn, sier bergenseren.

Fysisk på topp
Han forteller at fysikken er helt på topp, så treningen i det siste har dreid seg mye om det boksetekniske.

- Jeg er fysisk i kampform, og vekten har jeg alltid kontroll på. Derfor har jeg langt vekt på det boksetekniske på treningene i det siste. Det gjelder å bli best på det jeg allerede er god på.

- Sammen med trener Joey Gamache har jeg lagt vekt på å bruke fordelene mine best mulig. Jeg er stor, slår hardt og er raskt. Det trener jeg på for å kunne utnytte det mot Alexander Runde. Jeg trener også på å nøytralisere tyskeren mest mulig, fortsetter han.

I øyeblikket er han i gang med knallhard sparring. Han har fire-fem forskjellige sparringpartnere og regner med å ha mellom 50 og 60 runder sparring kroppen når han går i ringen i Arena Nord 1. februar.

Smart plan
Tim-Robin «Timsalabim» Lihaug har virkelig reist seg og bokset imponerende etter at han tapte for svensken Oscar Ahlin 13. april i fjor. Da var det mange som trodde at boksekarrieren kunne være over, men Lihaug ville det annerledes.

Han slo bokstavelig talt kraftig tilbake og har vunnet på teknisk knockout både over Tzvetozar Ilijev og Steve Kroekel. Etter tapet for Ahlin har han bare gått snaue fire runder, og det har altså resultert i to seirer.

- Nå er det tre og en halv uke igjen til kampen, og jeg er inne i den mest intense og hardeste treningsperioden. Jeg kommer til å holde trykket oppe til det gjenstår en uke før kampen. Da kommer jeg til å slippe opp litt, forteller han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.