Gå til sidens hovedinnhold

Like gode som Nagano-gjengen?

Ole Einar Bjørndalen er nesten på et optimalt landslag.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Egil Gjelland, Halvard Hanevold, Frode Andresen, Dag og Ole Einar Bjørndalen sørget for mange store stunder under OL i Nagano for elleve år siden.

Sistnevnte tok gullet selv på sprinten, med unge Andresen på sølvplass. Halvard Hanevold gjorde kanskje sitt livs løp da han vant 20 kilometeren, mens det ble sølv på Norge på stafetten.

Foran VM-åpningen i Sør-Korea sammenligner Bjørndalen årets lag med den gylne gjengen fra Nagano-OL.

- De som er på laget nå utgjør det beste laget vi har hatt på veldig lang tid. Du kan sammenligne det med OL i 1998. Da var nesten alle på laget på pallen i verdenscupen i forkant av OL. Jeg har litt den samme følelsen nå, sier Ole Einar Bjørndalen til Nettavisen.

Het kvartett
Han har med seg veteranen Halvard Hanevold, verdenscupleder Emil Hegle Svendsen og en formstinn Alexander Os til VM-åpningen.

Lars Berger og Ronny Hafsås må derfor vente tålmodig på sin VM-sjanse. Verdens beste skiskytter skulle gjerne ha med de to også.

- Vi har et stafettlag vi er trygge på. Alle er gode til å skyte på sitt beste. Det er et veldig jevnt lag. Kun fire skal gå lørdag, men de to øvrige er veldig gode skiskyttere det også, sier han.

Ønsker nok en lagkamerat
Foran neste sesong ønsker derfor skiskytterkongen at det ryddes plass til enda en løper på det norske elitelaget. Bjørndalen mener det var et riktig trekk å redusere antall eliteløpere foran årets sesong.

Samtidig som kun fem utøvere er helt på smertegrensen.

- Under fem utøvere er i hvert fall ubrukelig, slår han fast.

- Nå er vi fem, men det er kanskje optimalt å være seks. Både i forhold til skiteknikk og skytetrening er det bedre for trenerne desto færre utøvere han har å forholde seg til. Men dersom en til to utøvere mangler, blir det fort litt spett på samling.

Sover seg i form
For å finpusse VM-formen har 35-åringen valgt å kjøre sitt eget opplegg i forkant av avreisen til Pyeongchang.

Verdenscuprennet i Anterselva droppet han. I stedet har han kjørt en del tyngre økter på favorittstedet Toblach, samt et ni dager langt treningsopphold på hjemstedet i Obertillach.

Det eneste Simostrandas stolthet er usikker på nå, er hvordan kroppen takler tidsforskjellen under konkurranse. Usikkerheten gjør at han forsøker å sove ekstra lenge om morgenen.

- På kveldstreningen har jeg følt meg bra, men jeg har vært trøtt til andre tider på døgnet.

- Jeg legger meg litt seinere og sover lenger på morgenen. Vi skal ikke konkurrere før langt ut på kvelden, dermed er det bare dumt å være våken fra 7 om morgenen. Jeg prøver å sove til 11, men våkner fremdeles litt tidlig, sier han.

PS! Norge tok totalt ti gull, ti sølv og fem bronsemedaljer under OL i Nagano.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene