RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like grått med Gray

Sist oppdatert:
Mark Viduka (bildet) var tilbake, og Leeds stilte med sin tredje manager på et halvår. Intet hjalp. 0-2 hjemme Bolton betyr fortsatt bunnplass og dystre utsikter.

LEEDS – BOLTON 2-0: Det så lovende ut for Leeds, i alle fall i de første minuttene i hjemmeoppgjøret mot Bolton.

Midlertidig sjef, den gamle Leeds-helten Eddie Gray, hadde gjort en rekke bytter siden forrige rundes famøse 1-6-tap for Portsmouth, et resultat som betydde kroken på døra for Peter Reid. Nå jaktes det etter en mann med kløkten til Sherlock Holmes, styrken til Supermann og Houdinis evne til å komme ut av umulige problemer. Mannen må i tillegg gjøre jobben gratis.

Kort søkerliste
Søkerlista skal foreløpig ikke være lang, men Southampton påstår at Leeds ønsker Gordon Strachan i denne jobben. Om han har overnevnte egenskaper er vel heller tvilsomt, men muligens kan han gjøre en bedre innsats enn det som er gjort på Elland Road i den siste tida.

Kampen mot Bolton var ikke den verste i Leeds begredelige, moderne historie, men et minutts sammenbrud et kvarter ut i kampen ødela alt for hjemmelaget.

Først var det Michael Duberry som med en svak klarering gjorde at ballen havnet hos Ricardo Gardner, som enkelt kunne spille fri Kevin Davies, som enda enklere kunne dunke inn ledermålet fra drøyt ti meters hold.

Like etterpå var det Stelios Giannakopoulos, da grekeren dyttet inn sitt første mål for sesongen etter nevnte Davies’ lissepasning.

Viduka tilbake
Enda verre kunne det ha blitt da Per Frandsen fikk stå umarkert bare sekunder etter 2-0-målet, men den engelske landslagskeeperen Paul Robinson gjorde en strålende redning – og Leeds kunne faktisk gå av banen med kun to baklengs denne gangen, mot totalt ti i de to foregående.

Eddie Gray hadde gjort en rekke bytter fra det forsmedelige 1-6-tapet for Portsmouth i forrige serierunde, blant annet hadde Mark Viduka på nytt fått sjansen, men til ingen nytte. Leeds er og blir et bunnlag, og det skal mye til for å få skikk på et gammelt mesterlag i fritt fall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere