RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like nakent med Owen

Foto: scanpix
Sist oppdatert:
Liverpool hadde fått tilbake Michael Owen etter skade, uten at det hjalp stort. På nitti trøstesløse fotballminutter i Nord-England klarte det gamle mesterlaget kun å komme til én avslutning på mål.

MIDDLESBROUGH – LIVERPOOL 0-0: Et nitti minutters langt gjesp på Riverside, hvor verken hjemmelaget eller bortelaget var i stand til å produsere skikkelige målsjanser, våknet kun til liv én gang.

Det var da Florent Sinama-Pongolle mot slutten ble feid I bakken av Frank Queudrue, men dommer Phil Dowd avviste Liverpool-kravene om straffe.

- En soleklar straffe, påsto Liverpool-manager Hollier etter kampen.

- Sinama-Pongolles ståfot blir tatt, og Queudrue var ikke en gang borti ballen, hevdet Liverpool-sjefen etter kampen.

Skadet Sinama-Pongolle
Det franske stortalentet Sinama-Pongolle var klart redusert etter kampen, ankelen var hoven, og han er nå usikker foran neste torsdags europacupkamp i Bucuresti, noe som kommer svært ubeleilig for bortelaget.

20-åringen erstattet en usedvanlig tam Michael Owen om lag 20 minutter før full tid, og fikk nok en gang fart i et særdeles stillestående Liverpool-lag. Sist gang han kom inn som innbytter sørget han for straffe og rødt kort i bortekampen mot Fulham, og unggutten har således gitt det gamle mesterlaget sårt tiltrengte alternativer på topp.

Det er heller ikke bare på topp at Liverpool er i ferd med å få gode alternativer. Chris Kikeland var tilbake i mål, og selv om de fleste trodde Jerzy Dudek var vraket etter den svake innsatsen mot Manchester United forrige serierunde, så insisterte manager Houllier at polakken kun trengte hvile etter to landskamper den siste uka (!).

Boro-komplekser
Samme Kirkeland kunne fort ha fått seg en kalddusj etter en halvtimes spill, det var nemlig ikke bare Liverpool som gikk av banen og følte seg snytt for en straffe: Det tidligere spanske landslagsesset Gaizka Mendieta ble spilt fri av Juninho og gikk i bakken innenfor Liverpools sekstenmeter etter en særdeles lang fot fra Djimi Traore – utført på reglementert vis, i følge den samme dommer Dowd.

Og dermed ebbet kampen ut med 0-0, og Liverpools problemer i Middlesbrough fortsetter. På de siste seks kampene oppe i nord, har de kun stukket hjem med én seier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere