Gå til sidens hovedinnhold

Liker de ikke Norge?

- Alle som har litt peiling på hockey, skjønner hva som skjer.

STOCKHOLM (Nettavisen): Dersom du er en nyfrelst hockeyfan, kan det hende at lurer på hva eksperter og spillere mener når de snakker om at de store lagene slipper billigere unna, sammenlignet med de små.

For etter onsdagens kamp mot Sverige fikk vi høre det igjen, etter at et par diskutable dommeravgjørelser hadde vippet Sverige sin vei.

Det som ble diskutert var blant annet Sveriges 3-1-mål, der pucken gikk via skøyta til Andreas Jämtin og i mål. Scoringen kunne minne om en flikk, som selv Alessandro Del Piero ville vært stolt av i sine glansdager, men etter å ha sett den på video, godkjente dommerne målet.

- Bare se på rankingen
Ekspertenes syn på om Jämtin gjorde det med overlegg eller ikke, er delt, men keeper Lars Haugen var ikke særlig i tvil etter kampslutt.

- Jeg ser det bare på kuba etterpå, og da ser jeg at han styrer skuddet inn med skøyta, med vilje. Det er ikke lov, sier Haugen til Nettavisen.

Han gikk langt i å antyde at dommerne favorisierte hjemmelaget i enkelte situasjoner.

- Jeg har sett bedre dommere. Det er bare å se på verdensrankinga, så skjønner man hvordan det fungerer. Alle som har litt peiling på hockey, skjønner hva som skjer, sa Haugen, som la til at dommerne ikke var grunnen til at Norge tapte for Sverige.

- Enklere å vise ut oss
Målvakt Haugen var ikke den eneste skuffede norske spilleren etter møtet med Sverige. Marius Holtet var heller ikke spesilt fornøyd etter at han fikk to minutters utvisning for filming.

- Jeg synes det er slik hele veien. Jeg er litt forbannet egentlig. Det føles som man må demonstrere litt og forsterke hvis det skal bli noen utvisning på dem. Dommerne sier at du ikke skal forsterke, men de tar det aldri når du ikke gjør det.

Landslagssjef Roy Johansen er enig i at det nok er vanskeligere for dommerne å vise ut en svensk spiller.

- Det er nok enklere å vise ut oss enn å vise ut Sverige - en A-nasjon som er blant favorittene og spiller på hjemmebane. Sånn er det.

Hviledager
Til tross for 1-5-tap og en del misnøye med dommerne, fant Johansen også en god del positive ting å ta med seg videre.

- Vi møter et meget bra hockeylag og alle stiller opp, kjemper, jobber hardt og fullfører i taklinger. All honnør til gutta for innsatsen.

Nå venter to hviledager for de norske gutta, før Hviterussland står for tur lørdag.

Roy Johansens menn er er trolig avhengig av seier i de tre siste kampene for å nå kvartfinalen.

Kommentarer til denne saken