*Nettavisen* Sport.

Lille er franske mestere

Foto: Reuters/Scanpix

Vant ligaen for første gang på 57 år. - Spillerne har vært fantastiske, sier treneren.

22.05.11 20:46

PSG-LILLE 2-2:

Lille har vunnet den franske ligaen med en runde igjen å spille. 2-2 i den vanskelig bortekampen mot PSG, var nok til å sikre gullet. Nærmeste utfordrer Marseille spilte også uavgjort 2-2 i sin kamp mot Valenciennes, noe som betydde at Lille også hadde blitt mester med tap.

Det er klubbens tredje ligatittel i historien og den første side 1954. Det er 57 år siden og er ny fransk rekord i antall år mellom to ligatitler ifølge Infostrada.

Moussa Sow og Ludovic Obreniak scoret målene mot PSG. Etter kampen var trener Rudi Garcia en lykkelig mann.

- Spillerne har vært fantastiske hele sesongen. De er en herlig gruppe. Når de ser hverandre igjen om 15 eller 20 år, vil de ha snakke om de spesielle minnene de delte, uttalte Garcia etter kampen, ifølge AFP.

Etter kampen feiret spillerne med fansen. Lille vant også den franske cupen denne sesongen og sikret seg altså en dobbelttriumf.

- Det er en flott erfaring å være med på en sesong som denne, sa keeper Mickael Landreau etter kampen.

- Jeg er virkelig stolt av å være her, sa keeperen, som sammen med Eden Hazard og Gervinho er de store profilene på Lille-laget.

PS: Alexander Tettey er fortsatt skadet og var ikke med da Rennes tapte 0-2 hjemme mot Nancy. Daniel Braaten spilte hele kampen da Toulouse slo Bordeaux 2-0 på hjemmebane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag