ANGERS 1-2 LILLE:

Lille hadde ett poeng å gå på ned til PSG før den siste runden, og gjorde jobben etter scoringer av Jonathan David og Burak Yilmaz.

Dermed kan et annet lag enn PSG løfte Ligue 1-trofeet for første gang siden 2017.

Roser Lilles nøkkelspillere

Lilles andre målscorer søndag, Yilmaz, har vært i fyr og flamme for laget denne sesongen, til tross for å ha mistet ni kamper i vinter på grunn av en leggskade.

Til slutt endte tyrkeren opp som toppscorer i klubben med sine 16 ligamål.

- At han scorer mål er jo det man hadde håpet på i Lille, i et beste fall-scenario. Men i tillegg scorer han jo fantastiske, vakre og viktige mål på viktige tidspunkt, sa V Sport og Viaplay-kommentator Paul Thomas Clay i samtale med Nettavisen nylig.

- En 35-åring, som har vært stjerne i alle de fire store klubben i Tyrkia, kunne man lett trodd var litt mett på suksess og at han ikke gadd så mye. At han var en primadonna. Men Yilmaz er en av dem som løper mest. Han jobber og sliter i samtlige 90 minutter. Det er helt vanvittig imponerende, poengterte Ligue 1-kommentatoren.

En annen som har stått frem for den nybakte seriemesteren er tidligere Southampton-spiller José Fonte.

- Fonte har vært helt avgjørende for det som har skjedd i Lille de siste tre årene. Dette startet egentlig høsten 2018, som var like etter han kom til klubben. Erfaringen hans la på en måte grunnlaget for Gabriel, før han dro videre fra Lille til Arsenal. Nå spiller Fonte sammen med Sven Botman som de hentet fra Ajax. Botman har vært fantastisk god. Tospannet med de to, miksen mellom erfaringen og sulten til de unge, det har vært veldig vellykket, sier Clay om den 37 år gamle portugiseren.

PSG-seier til ingen nytte

For Kylian Mbappé og resten av stjernene i PSG ble 2-0-seieren mot Brest en særdeles mager trøst. Det endte med seriesølv i en sesong som neppe vil bli betegnet som annet enn skuffende for den hardtsatsende hovedstadsklubben.

Mbappe samt et selvmål lå bak søndagens seier.

Monaco tok bronsemedaljene i Ligue 1 denne sesongen, mens Lyon ble nummer fire.

Seriemesterskapet er Lilles første siden 2011.

I motsatt ende av tabellen ble det nedrykk for Nimes og Dijon. Nantes må spille kvalifisering om retten til å fortsette på øverste nivå i fransk fotball.

(©NTB)