LILLE - PARIS SAINT-GERMAIN 1-5:

Med 5-1-seier over regjerende seriemester Lille på Stade Pierre-Mauroy, er PSG nå 13 poeng foran tabelltoer Marseille.

Danilo Pereira ble tomålsscorer, mens Marquinhos, Lionel Messi og Kylian Mbappé noterte seg for hver sin scoring. Sven Botman scoret det som kun ble et trøstemål for Lille.

Les også: Zidane og Wenger kan bli fotballens nye superduo, men én viktig detalj skaper tvil

- Grusom feil

Ti minutter ut i kampen gikk PSG opp i ledelsen etter en gedigen keepertabbe av Ivo Grbic. Nuno Mendes slo et hardt innlegg fra sin venstre side som Grbic burde hatt full kontroll på. Målvakten mistet imidlertid ballen på klønete vis, slik at Danilo Pereira fikk en enkel jobb med sette ballen i det åpne målet.

- Danilo setter den inn et åpent mål etter en grusom feil av Grbic. En av de verste keepertabbene i Ligue 1 denne sesongen, mente den kjente franske journalisten Robin Bairner.

- Det der er det siste man trenger å gjøre i Lille, en gavepakke på den måten til PSG, sa Direktesport-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Slo tilbake - så klønet Lille det til igjen

Like før halvtimen var spilt utlignet stopperkjempen Botman for Lille. Etter et strålende forarbeid av Hatem Ben Arfa, ble ballen sendt inn til Botman. Han banket ballen i mål, via fingertuppene til Gianluigi Donnarumma.

Les også: Fransk storavis: Pochettino er «dead man walking»

Få minutter senere var PSG tilbake i føringen, og nok en gang var Grbic ute å kjøre. Målvakten bommet da han skulle bokse ut en innoverskrudd corner. Ballen havnet hos Marquinhos som skled inn 2-1-scoringen.

Om ikke det var nok rotet Lille-forsvaret det til for seg selv like etterpå. En liggende Botman endte opp med å sparke ballen rett i beina på Messi, som kom alene gjennom med Grbic. Argentineren var iskald da han chippet inn sin andre Ligue 1-scoring.

Syv minutter etter hvilen økte Danilo Pereira til 4-1 med sin andre scoring for kvelden. Deretter tegnet også Mbappé seg på scoringslisten.

Den franske stjernen mottok ballen på drøye 20 meter, før han på lekkert vis bøyde ballen i det høyre hjørnet.

Dermed kunne PSG til slutt juble for en svært komfortabel seier på Stade Pierre-Mauroy.