LILLE - BREST 1-1:

Den kanadiske 21-åringen scoret forrige sesong 13 mål for Lille i debutsesongen i Ligue 1 etter overgangen fra Gent, og angrepsspilleren har ikke tenkt å levere noe dårligere denne sesongen.

David scoret lørdag kveld sitt syvende mål i Ligue 1 denne sesongen, som betyr at han nå er toppscorer i den franske serien sammen med Gaetan Laborde.

Og målet han scoret lørdag kveld var av det spektakulære slaget.

- Fenomenal

David ble spilt igjennom i bakrom av Jose Fonte og tok på lekkert vis imot ballen med en piruett, før han rundlurte to Brest-spillere med en nydelig Cruijff-vending, og så plasserte han ballen sikkert i hjørnet med venstrefoten.

Se David sitt nydelige mål her:

Scoringen har også skapt reaksjoner på sosiale medier.

- Jonathan David er fenomenal. Den beste spissen i CONCACAF, skriver fotball-influenceren Maximiliano Bretos på Twitter.

- Jonathan David med litt av en avslutning etter å bli spilt igjennom av Jose Fonte og han gir Lille en 1-0-ledelse over Brest. Et mål av en spiller som er full av selvtillit, skriver den kjente journalisten Robin Bairner på Twitter.

- Jaktes av storklubber

David sine imponerende prestasjoner for Lille det siste året skal helle ikke ha gått upåaktet hen blant storklubbene i Europa. Ifølge den spanske avisen Fichajes skal Real Madrid og Arsenal ha kanadieren på radaren.

Liverpool Echo har også tidligere meldt om interesse for David fra Liverpool. 21-åringen har kontrakt med Lille til sommeren 2025.

David sin scoring var imidlertid ikke det eneste målet i kampen.

Etter litt over en halvtime spilt fikk Brest frispark i god posisjon. Da stilte Romain Faivre seg opp og sendte frisparket i mål – på en litt spesiell måte.

23-åringen sklei i det han traff ballen med foten, men ballen endret retning i muren, og dermed måtte en utspilt Ivo Grbic i Lille-buret se ballen gå i mål.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte det med poengdeling mellom Lille og Brest lørdag kveld.

Forrige sesong sjokkerte Lille alle og vant den franske serien foran PSG sitt stjernegalleri. Denne sesongen har imidlertid ikke alt gått på skinner for de regjerende seriemesterne, som nå ligger på 9. plass på tabellen.

Storkamp søndag

Nettavisen er tilstede under storoppgjøret mellom PSG og Marseille søndag kveld og kommer til å gi leserne fyldig dekning frem mot og underveis i kampen. PSG er serieledere med 27 poeng etter ti kamper, mens Marseille er nummer tre med 17 poeng etter ni kamper.

Husk at Nettavisen viser samtlige Ligue 1-kamper i årene fremover. Sendingene ser du med et abonnement hos Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Nettavisen og Amedia har nemlig sikret de svært eksklusive rettighetene til å vise fransk toppfotball, frem til og med sesongen 2023/24. Alle med abonnement hos oss får kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.