RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillehammer får minitour

Foto: NTB Scanpix
Annethvert år kommer verdenseliten til OL-byen.

Det blir fast verdenscupåpning i langrenn i Kuusamo de kommende årene, men de får arrangere minitour bare annethvert år.

Annethvert år blir det nemlig minitour i Lillehammer. Det ble bestemt på høstmøtet i Det internasjonale skiforbundet (FIS) i Zürich denne uken.

Denne sesongen er det minitour i Kuusamo, og neste år er det Lillehammer sin tur. I år er det 10- og 15 kilometer klassisk for kvinner og menn i Lillehammer. I tillegg er det stafetter. Alt skjer helgen 6. – 8. desember. Det er også kombinert og hopp i Lillehammer.

Gällivare er ute av verdenscupprogrammet før jul, men kan komme inn på programmet senere i sesongen. Det skjer ikke før eventuelt sesongen 2014-15.

FIS jobber også videre med et nytt tourkonsept i slutten av februar 2016.

2016 er en mesterskapsfri sesong. Detaljene for konseptet er ikke klart, men det går mot et opplegg fra seks til åtte renn i Canada.

- Vi er positive til Canadas forslag og har hele tiden vært pådriver for konseptet. Det vil være viktig i en mesterskapsfri sesong med et naturlig høydepunkt, og en slik tour kan bli skikkelig bra, sier norsk medlem av i FIS' verdenscupkomité, Torbjørn Skogstad.

Skogstad har erstattet Erik Røste i komiteen. Røste gikk ut av komiteen da han ble valgt til ny president i Norges Skiforbund. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere