*Nettavisen* Sport.

Lillehammer frikjenner spillerne

Foto: (TV Østfold/TV 2)

HAMAR (TV 2 Nettavisen): Lillehammer Ishockeyklubb har ikke funnet bevis for at noen av klubbens spillere er involvert i kampfiksing.

18.02.05 13:14

Det går fram av rapporten som Lillehammer Ishockeyklubb torsdag leverte Norges Ishockeyforbund.

- Vi har ikke funnet bevis for at noe galt har skjedd, sier styreleder Kjell Stenberg i Lillehammer Ishockeyklubb til TV 2.

Comet vant kampen 2-1, og i etterkant ble Lillehammer beskyldt for å ha fikset kampen. Bakgrunnen var at store summer ble satset hos flere norske og utenlandske tippeselskap på Comet-seier.

- Det er selvsagt vanskelig å få bekreftet slike ting. Men etter å ha gransket saken, anser vi oss nå som ferdige med saken, sier Stenberg.

Fire anbefalinger
Han legger til at Lillehammer i forbindelse med granskingen av episoden har kommet med følgende fire anbefalinger til Norges ishockeyforbund (NIHF):

1. Vi ønsker at forbundet undersøker om noen av spillerne i Lillehammer har vært involvert i slike episoder tidligere mens de har vært hos andre arbeidsgivere.

2. En klar fastsettning av etiske regler for oddspill blant spillerne. Dette vil bli gjort i Lillehammer.

3. Norges ishockeyforbund bør etablere regler og rutiner varsling av unormale spillemønstre blant.

4. Man bør undersøke forhold tilknyttet tippeselskapene når det går på hvordan slike rykter oppstår.

- Tungt
I Lillehammer har episoden preget spillerne.

- Det har vært tungt og ubehagelig. Vi hadde selvsagt håpet på å fokusere på det sportslige foran sluttspillet, og ikke dette her, sier Lillehammers talsmann og kaptein Jarle Nesset til TV 2 Nettavisen.

Den oppfatingen støtter også styreleder Stenberg.

- Graden av forhåndsdømming har vært stor. Det er stigmatiserende for spillerne. At de tsjekkiske spillerne er involvert i utvisninger er dessverre normalt, sier han til TV 2 Nettavisen.

På møtet i Lillehammer torsdag ettermiddag var kaptein Jarle Nesset tilstede sammen med styreleder Kjell Stenberg og nestleder Trond Hårberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.