Gå til sidens hovedinnhold

Lillehammer kan få historisk v-cuprenn

Mot 16 verdenscuprenn for hoppjentene. FIS ønsker også mikskonkurranser med hoppere av begge kjønn.

Forslaget som ble presentert på fredagens FIS-møte i Zürich tyder på at Lysgårdsbakkene i Lillehammer får tidenes første verdenscuprenn i hopp for kvinner 3. desember.

Sesongavslutningen legges i tillegg Midtstubakken i Oslo 10. mars, dersom forslaget godkjennes av FIS-styret på kalenderkonferansen i juni. I alt skal det arrangeres v-cuprenn for kvinenne den kommende sesongen.

I tillegg vil det bli jobbet for å få på plass en mikskonkurranse med både kvinnelige og mannlige utøvere slik man har gjort i blant annet skiskyting.

Alle de planlagte rennene skal TV-produseres. Det betyr dobbelt så mye skihopping på TV i mange land.

- Dette betyr enormt mye for oppmerksomhet og rekrutteringen. Det vil også være en stor sjanse for at hoppsporten i USA og Canada vil øke dersom disse nasjonene hevder seg spesielt i kvinnehopp, påpeker sportssjef for hopperne Clas Brede Bråthen overfor Norges Skiforbunds nettsider.

Bråthen framhever også at Moskva kommer inn som verdenscuparrangør for første gang, og at dette markerer tidenes utvidelse av markedet i internasjonal hoppsport.

Dersom forslaget blir vedtatt får Norge sju verdenscuprenn kommende sesong. Det er flere renn enn noen gang tidligere. I tillegg til kvinnenes renn vil det bli arrangert konkurranser for menn 3. og 4. desember i Lillehammer, i Trondheim 9. mars, samt renn i Midtstubakken og Holmenkollen 10. og 11 mars.

På toppen av det kommer VM i skiflyging i Vikersund 24.-26 februar.

På fredagens FIS-møte ble det også klart at det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen står i fare for å miste sin verdenscupstatus. Årsaken er at arrangørene til nå ikke har hatt tilfredsstillende vindskjerming rundt bakken.

Kommentarer til denne saken