Gå til sidens hovedinnhold

Lillehammer overtar for Granåsen

Snømangel i Trondheim flytter verdenscuprennet til Lillehammer.

For tredje gang på fire år må et verdenscuparrangement i Granåsen avlyses på grunn av snømangel. i 2005 og 2006 måtte også rennene avlyses. Dermed blir det ikke noe hopp og kombinertrenn neste helg i Granåsen.

Men nå har Lillehammer kommet på banen for å redde verdenscuparrangementet.

- Det er utrolig moro for at vi får til en løsning. Vi er veldig glade for at Lillehammer-miljøet nok en gang stiller opp for skisporten, og hiver seg rundt når det er problemer andre steder. Rennene i Lillehammer vil bli i et samarbeidsprosjekt mellom arrangørene i Granåsen, Lillehammer Skifestival og Norges Skiforbund. I løpet av den nærmeste uka vil det bli lagt ned en formidabel innsats for at verdenscuprennene i hopp og kombinert i Norge neste helg blir noe av. Dette takket være et fantastisk engasjement for skisporten rundt omkring i Norge, forteller en glad arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund i en pressemelding.

Mildvær og ødelagt kunstsnø gjorde det vanskelig å berge arrangementet i Granåsen, til tross for at arrangørene har jobbet dag og natt med å få til hopprennet.

Trondheim bydrift prøvde å fordele snøen best mulig i bakken, men siden den var for våt og tung har den rast ned.

- Det er synd og litt bittert. Vi har forberedt oss i lang tid nå. Verdenscuprennet er et fantastisk utstillingsvindu, men det er ikke så mye vi kan gjøre med været. Når det i tillegg raste ut i bakken ble det vanskelig, sa Lund til NRK før Lillehammer-løsningen var klar.

- Men det blir likevel verdenscuprenn i Norge, og det er vi veldig glade for, konstaterer Lund.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger