RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillehammer overtar for Granåsen

TRONDHEIM 20061129: Det er ikke mye som tyder på at det snart er desember, og at det skulle vært arrangert verdenscuprenn i Granåsen til helgen. Snømangel i Granåsen.
TRONDHEIM 20061129: Det er ikke mye som tyder på at det snart er desember, og at det skulle vært arrangert verdenscuprenn i Granåsen til helgen. Snømangel i Granåsen. Foto: Gorm Kallestad/ Scanpix
Sist oppdatert:
Snømangel i Trondheim flytter verdenscuprennet til Lillehammer.

For tredje gang på fire år må et verdenscuparrangement i Granåsen avlyses på grunn av snømangel. i 2005 og 2006 måtte også rennene avlyses. Dermed blir det ikke noe hopp og kombinertrenn neste helg i Granåsen.

Men nå har Lillehammer kommet på banen for å redde verdenscuparrangementet.

- Det er utrolig moro for at vi får til en løsning. Vi er veldig glade for at Lillehammer-miljøet nok en gang stiller opp for skisporten, og hiver seg rundt når det er problemer andre steder. Rennene i Lillehammer vil bli i et samarbeidsprosjekt mellom arrangørene i Granåsen, Lillehammer Skifestival og Norges Skiforbund. I løpet av den nærmeste uka vil det bli lagt ned en formidabel innsats for at verdenscuprennene i hopp og kombinert i Norge neste helg blir noe av. Dette takket være et fantastisk engasjement for skisporten rundt omkring i Norge, forteller en glad arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund i en pressemelding.

Mildvær og ødelagt kunstsnø gjorde det vanskelig å berge arrangementet i Granåsen, til tross for at arrangørene har jobbet dag og natt med å få til hopprennet.

Trondheim bydrift prøvde å fordele snøen best mulig i bakken, men siden den var for våt og tung har den rast ned.

- Det er synd og litt bittert. Vi har forberedt oss i lang tid nå. Verdenscuprennet er et fantastisk utstillingsvindu, men det er ikke så mye vi kan gjøre med været. Når det i tillegg raste ut i bakken ble det vanskelig, sa Lund til NRK før Lillehammer-løsningen var klar.

- Men det blir likevel verdenscuprenn i Norge, og det er vi veldig glade for, konstaterer Lund.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere