Gå til sidens hovedinnhold

Lillestrøm har flest utlendinger

Lillestrøm er klubben med flest utlendinger i stallen kommende sesong. Hele ti spillere med utenlandsk pass er å finne på Åråsen.

Men det er ikke bare Lillestrøm som setter sin lit til at utenlandske spillere kan løfte klubben oppover på tabellen. Lyn og nyopprykkede Fredrikstad har begge åtte utlendinger i stallen.

Økonomi og kvalitet
Lillestrøms daglige leder, Frank Grønlund, understreker på det sterkeste at klubben ikke bevisst satser på å hente utlendinger til klubben.

- Vi har vært med i kampen om en del norske spillere og, men måtte gi tapt. Årsaken til at vi har hentet så mange utlendinger de siste årene, er først og fremst økonomi og kvalitiet, mener Grønlund.

- Før denne sesongen har vi hentet en landslagsspiller for Slovenia og en spiller som var med og tok bronse i Afrika-mesterskapet, begge for en relativt billig penge. Hadde dette vært norske landslagsspillere, kan du selv tenke deg prislappen, sier Frank Grønlund til TV 2 Nettavisen.

Han innrømmer likevel at det ikke alltid er like praktisk å ha ti utlendinger i stallen.

Mye jobb
- Det er mye jobb med ti utlendinger. Både med økonomi, arbeidstillatelse og det å få utledningene til å tilpasse seg i Norge, oppsummerer Frank Grønlund.

- Men årsaken til at vi nå står med ti utlendinger i stallen, er rett og slett at vi ikke finner like gode spillere med norsk pass. Det er markedet som bestemmer, mener LSK-formannen.

Utenlandske spillere i Tippeligaen:

I Tippeligaen vil det i år være hele 52 spillere med utenlandsk pass i aksjon i Tippeligaen. Her følger en oversikt over de utenlandske spillerne i de forskjellige klubbene i Tippeligaen:

Bodø/Glimt (1)

Ville Lehtinen, Finland.

Brann (4)

Robbie Winters, Skottland, Dylan Macallister, Australia, Olafur Ørn Bjarnason, Island, Seyi George Olofinjana, Nigeria.

FFK (8)

Lahay Fallai, Sierra Leone, Brian West, USA, Tero Koskela, Finland, Håkan Søderstjerna, Sverige, Jose Garro, Costa Rica, Markus Ringberg, Sverige, Gherland MacDonald, Costa Rica, Mammadou Diagne Latyr, Sierra Leone.

HamKam (2)

Axel Smeets, Belgia, Felix Ademola, Nigeria.

Lillestrøm (10)

Emille Baron, Sør-Afrika, Christoffer Andersson, Sverige, Shane Stefanutto, Australia, Romanus Orjinta, Nigeria, Gylfi Einarsson, Island, Kasy Wehrman, David Vidarsson, Island, Magnus Powell, Sverige, Uwe Rösler, Tyskland, Robert Korèn, Slovenia.

Lyn (8)

Nuno Marques, Portugal, Ali Al-Habsi, Oman, Steven Lustü, Danmark, Tomasz Sokolowski, Polen, Colo Halit, Sverige, Ji-Ho Cha, Sør-Korea, Thomas Lagerløf, Sverige, Peter Markstedt, Sverige.

Molde (4)

Eddie Gustafsson, Sverige, Marcus Andersson, Sverige, David Ljung, Sverige, Magnus Kihlberg, Sverige.

Odd (3)

Sebastian Henriksson, Sverige, Christian Flindt Bjerg, Danmark, Olivier Occean, Canada.

Rosenborg (1)

Alexander Tettey, Ghana.

Sogndal (3)

Raoul Kouakou, Elfenbenskysten, Marco Reda, Canada, Robbie Russel, USA.

Stabæk (3)

Samuel Wowoah, Sverige, Mads Jørgensen, Danmark, Veigar Pall Gunnarson, Island.

Tromsø (3)

Miika Koppinen, Finland, Peter Kovacs, Ungarn, Karim Essediri, Frankrike.

Viking (3)

Peter Kopteff, Finland, Hannes Sigurdsson, Island, Mads Timm (på lån), Danmark.

Vålerenga (2)

David Brocken, Belgia, Pa Touray, Gambia.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021