*Nettavisen* Sport.

Lillestrøm imponerte

Foto: SCOTT HEPPELL/SCANPIX

Lillestrøm kjørte til tider over Newcastle i den første runden i Intertoto-cupens tredje runde.

16.07.06 15:18

NEWCASTLE - LILLESTRØM 1-1

Lillestrøm startet kampen med mål å skaffe seg et godt utgangspunkt for returoppgjøret neste helg, men det ble fort klart at nordmennene kunne ta Premier League-laget på sengen på St. James’ Park.

Etter 12 minutter hadde allerede Michael Mifsud satt Newcastle-forsvaret og –keeper Shay Given på prøve to ganger. Etter 21 minutter sjokkeres 31.000 tilskuere da Robert Koren fyrer av et skudd via en Newcastle-forsvarer og i mål. Til tross for at hjemmelaget kom inn i kampen og Luque utlignet i det 50. minutt, er assisterende LSK-trener, Gunnar Halle, fornøyd med Åråsen-lagets innsats.

- Dette var veldig bra. Hadde vi hatt litt bedre avslutninger burde vi ha scoret både to og tre mål i første omgang, men det var en veldig bra kamp, sier han til TV 2 Nettavisen like etter kampen.

Etter Christoffer Anderssons overgang til Hannover 96, var det lørdag Johan Petter Winsnes’ tur til å fylle svenskens sko. Men allerede etter seks minutter måtte Winsnes av banen med et kutt over øyet. Cyril Kali, som kun har spilt en cup-kamp for Lillestrøm tidligere, måtte erstatte ham.

- Winsnes måtte sy seks sting, men Cyril Kali gjorde en god jobb, sier Halle, som var fornøyd med de forandringene som ble gjort siden Odd-kampen onsdag. Pål Strand, Kasey Wehrmann, Arild Sundgot og kaptein Frode Kippe gikk ut, Espen Søgård, Khaled Mouehli, Oliver Occean og Johan Petter Winsnes kom inn.

Gunnar Halle oppsummerer kampen slik:

- Jeg følte det var jevnt. Vi var veldig gode i første omgang og spilte en solid andre. De hadde ballen mye, men vi var farlige. Etter sjansene å dømme burde vi kanskje ha vunnet. Vi var nok litt bedre enn dem, sier Halle, som synes det var litt surt at seieren glapp, ettersom hjemmelaget produserte lite. Halle innrømmer at Newcastle nok har litt igjen før de når toppformen, ettersom den engelske serien nå har sommerferie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag