Lillestrøm statistisk favoritt

Foto: Tor Ricardsen (Scanpix)

Ser en bort fra fjorårets kalasseier, har Brann til gode å slå Lillestrøm på Stadion de ti siste sesongene.

18.04.06 11:39

Nå er det noen som hevder at statistikk ikke betyr noen verdens ting. Hver kamp lever sitt eget liv, ballen er rund osv.

Lillestrøm scorer
Men for dem som likevel bryr seg om statistikk; de harde fakta taler ikke akkurat Brann sin sak før dagens match mot Lillestrøm. På de ti siste seriekampene har de gulkledde sju seire, to uavgjorte og ett tap. Tapet kom i fjor, på selveste 16.mai, i en kamp der Brann hadde maks uttelling og vant en knusende 6-2 seier.

Det som også bør være grunn til lett bekymring; Lillestrøm scorer alltid mange mål på Stadion. 24 scoringer på ti kamper gir et snitt på 2,4 mål per kamp. Brann fikset kraftig på statistikken i fjor, og er oppe i et snitt på 1,5. Mye taler for at Lillestrøm kommer til å score i kveld også.

Den legendariske cupkampen
Men for de som husker lengre enn 6-2 seieren i fjor; i 1995 gjorde Brann en av sine mest minneverdige kamper i nyere historie mot nettopp Lillestrøm. Den første semifinalekampen i cupen på Åråsen endte med 3-1 til Lillestrøm og romerikingene kom til Stadion proppfulle av selvtillit.

Den fikk ytterligere næring da laget tok ledelsen og hadde 1-0 til pause. Men så våknet de gamle Brannheltene. Frank Strandli scoret to, Per-Ove Ludvigsen ett før Geir Hasund rundet av en kamp som fikk gjerdet på store stå til å revne og supportere til å storme banen i enorme jubelscener.

TV 2 Nettavisen følger Brann - Lillestrøm live fra klokken 19.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.