Gå til sidens hovedinnhold

- Linda har mer å gå på

Linda Grubben gikk sitt livs løp og kapret sølvet på jaktstarten. Men ektemann Roger Grubben mener sølvjenta har mer å gå på.

ANTERSELVA (Nettavisen): Takket være fremragende skyting og superfart i sporet gikk Linda Grubben seg opp fra 18. plass på sprinten til en sølvmedalje på søndagens jaktstart.

Det tyske stjerneskuddet Magdalena Neuner tok gullet og Anna Carin Olofsson bronsen etter å ha tapt spurten mot Norges beste kvinnelige skiskytter.

- Sølvet smakte nesten bedre enn seier. Det er nok mitt beste renn i karrieren, sier Grubben etter triumfen.

Skiskytterforbundets idrettsjef Alf Koksvik tviler ikke et sekund når han sammenligner jaktstarten med Grubbens tidligere prestasjoner i skiskyttersirkuset.

- Hun gikk sitt livs løp. Å ta sølv med det utgangspunktet hun hadde før start er rett og slett fantastisk. Linda har skutt bra i hele år, men skytingen hun presterer er strålende. 19 treff på jaktstarten er enormt bra, skryter idrettsjefen overfor Nettavisen.

- Har mer å gå på
Lindas ektemann Roger Grubben - som i mange år har hatt treneransvaret for Ole Einar Bjørndalen og resten av skiskytterherrene - mener imidlertid kona har enda mer å gå på.

- Ja, det tror jeg. Jeg mener hun bare vil bli bedre og bedre fremover. Hun har enda mer å gå på. Men gjennomføringen på jaktstarten var nok hennes beste renn så langt i karrieren.

Linda støtter ektemannen fullt ut.

- Sier han det? Det er jo kjekt å høre. Og ja, da har han nok rett. Alle kan jo bli bedre, sier den sympatiske Sirdals-jenta.

Hun er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong noensinne - med topp 10-plasseringer i samtlige verdenscuprenn denne sesongen.

Revansjesugen Grubben
Derfor var det en svært revansesugen Grubben som stilte til start på jaktstarten, etter en skuffende 18. plass på lørdagens åpningsdistanse i VM - sprint.

- Jeg tror faktisk det var nyttig for meg å få den smellen. Det fikk meg til å bli overbevist om at det ikke er så enkelt som kanskje alle kanskje tror å hevde seg i toppen, sier hun til Nettavisen.

Landslagssjef Audun Svartdal var aldri i tvil om at Grubben ville vinne spurtduellen med svenske Anna Carin Olofsson.

- Det var et perfekt timet løp. Etter utgangspunktet før den siste runden var jeg aldri i tvil om at hun ville vinne spurten mot Olofsson, selv om hun var over 10 sekunder bak på siste skyting. Taktikken hennes var perfekt, hun holdt en veldig bra avstand helt til siste slutt, oppsummerer Svartdal overfor Nettavisen.

Sikker på spurtseier
Grubben bekrefter at hun følte seg sikker på spurtseier på oppløpsiden.

- Jeg har vunnet flere spurter med Olofsson tidligere i år, og det føltes godt for selvtilliten. Jeg visste jeg kunne slå henne, sier Grubben som passerte målstreken med tårer i øynene.

Nå må Grubben finne seg i å være den største favoritten på samtlige distanser resten av VM.

- Formen føles veldig bra. Det smakte veldig godt med medalje nå, men ja - det hadde smakt med gull også. Nå har jeg oppnådd målet mitt i VM som var medalje, og kan kanskje slippe skuldrene litt ned i resten av rennene, fastslår Grubben.

Idrettsjef Alf Koksvik gleder seg.

- Vi har fått en veldig god start på VM, og nå gleder vi oss stort til fortsettelsen, sier han.

De øvrige skuffet
De øvrige norske jentene skuffet stort på Linda Grubbens jubeldag.

Tora Berger ble nest beste norske med sin 19. plass.

Ann Kristin Flatland, som ble nummer fem på sprinten, endte helt nede på en 24. plass etter tre strafferunder. Hun skjøt feilfritt på sprinten.

Gunn Margit Andreassen ble nummer 42.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis