Linda sparer på kruttet

Dagen før verdenscupåpningen i skiskyting nøyde Norges største håp seg med å fyre av 40 skudd.

29.11.06 11:27

ÖSTERSUND (Nettavisen): - Jeg skjøt 20 skudd under innskyting og ytterligere 20 skudd i løpet av treningsøkta tirsdag, forteller Linda Grubben til Nettavisen.

Norges beste kvinnelige skiskytter har nemlig funnet ut at det ikke lønner seg å svi av kruttet de siste dagene inn mot renn. Derfor bare 60 skudd mandag og 40 skudd tirsdag.

Overskudd på standplass
- Jeg skyter best i konkurranse når jeg har et overskudd på standplass. Det har fungert for meg før, poengterer Grubben, som på ei normal treningsøkt skyter godt over 100 skudd.

Og nettopp skytinga er det store spenningsmomentet før onsdagens sesongåpning i Östersund. Distansen er 15 kilometer. Det betyr ett tilleggsminutt for hver bom.

- Jeg kan ikke skyte mer enn én bom hvis jeg skal ha sjanse til å hevde meg i toppen. Det gjelder alle på alle distanser. Målet er å ligge på null og én denne sesongen, sier Grubben.

En bedre skytter
Derfor har hun skutt mer enn før foran denne sesongen. Og ikke minst: Hun har skutt bedre.

- Jeg føler at jeg er blitt en bedre skytter. Men det endelige svaret får man jo ikke før man begynner å konkurrere, understreker 27-åringen.

Uten å ville skru forventningene i været, innrømmer den norske lagkapteinen at det ser lyst ut før alvoret tar til.

Følelsen har vært god gjennom hele oppkjøringen – med unntak av tre uker med ørebetennelse i juli.

God generalprøve
Og generalprøven på Beitostølen for drøyt to uker siden ble en bekreftelse på at den gode følelsen har vært velbegrunnet. Der stilte Grubben først opp blant langrennsspesialistene, og gikk inn til en imponerende femteplass. Dagen etter vant hun en overlegen seier på fellesstarten i skiskyting.

- Det var morsomt det som skjedde på Beitostølen. Spesielt var det gøy å klare seg såpass bra mot langrennsjentene. Jeg har hatt lyst til å prøve meg mange ganger, men det har aldri passet før. Det er alltid spennende å vite hvordan man ligger an sammenliknet med de aller beste, innrømmer Linda.

Gjennombrudd
Det konkrete målet i verdenscupåpningen er ikke mer ambisiøst enn en plass blant de fem beste. Samtidig vet Grubben at hun med full klaff har kapasitet til å kjempe mye høyere enn det.

Hun går ut allerede på startnummer elleve – i løyper der hun har opplevd den søte smaken av suksess tidligere. Det var nemlig her Linda Grubben – den gang Tjørhom – fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd i 2002.

Norske startnummer onsdag: 9 Tora Berger, 11 Linda Grubben, 25 Ann Kristin Flatland, 45 Gunn Margit Andreassen, 60 Liv Kjersti Eikeland, 71 Jori Mørkve og 89 Kari Henneseid Eie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.