Lindegaard får ny sjanse

Foto: Lars Poulsen (AP/Scanpix)

Får høyst sannsynlig fornyet tillit i det danske landslagsmålet.

11.11.10 12:59

Årsaken til at Anders Lindegaard nå kan få en ny sjanse på landslaget er at danskenes førstevalg, Thomas Sørensen, sliter med skade.

Tirsdag kveld skal Stoke-proffen ha kommet til enighet med landslagssjef Morten Olsen om at det klokeste er å stå over neste ukes privatlandskamp mot Tsjekkia, melder sporten.dk.

Sørensen har slitt med en vond albue den siste tiden – og har ikke spilt de siste seriekampene for sin engelske arbeidsgiver.

Dermed tyder alt på at Anders Lindegaard, som har levert en kruttsterk sesong i Aalesund, igjen vokter det danske målet.

Benyttet sjansen
26-åringen fikk sjansen da Sørensen måtte kaste inn håndkleet underveis i bortekampen mot Portugal i forrige måned – og sto også hele den påfølgende hjemmekampen mot Kypros. Etterpå haglet rosen rundt sisteskansen som er linket til en lang rekke europeiske storklubber.

Nå venter etter all sannsynlighet enda en sjanse til å vise seg fram i landskampsammenheng – men selv har Lindegaard vært krystallklar på at han ikke anser seg selv som dansk førstekeeper i øyeblikket.

- For det første er det Morten Olsens valg, og for det andre spiller Thomas Sørensen på et høyere nivå enn oss andre. Sånn jeg ser det, er han et av få sikre navn på det danske laget hvis han er klar. Hvis jeg skal bli førstekeeper, krever det at jeg kommer til en større klubb, sa han til Ekstra Bladet i forbindelse med Kypros-kampen.

Christiansen annenkeeper
Flere danske fotballeksperter – der iblant den tidligere toppspilleren Stig Tøfting – har imidlertid tatt til ordet for at Aafk-keeperen er klar til å overta hovedrollen.

I Thomas Sørensens fravær blir tidligere FC København-keeper Jesper Christiansen annenkeeper mot Tsjekkia. Christiansen spiller i dag for svenske Elfsborg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag