Lindvik, som har gode minner fra bakken i Garmish-Partenkirchen, ble beste nordmann på 4.-plass. Det var her unggutten virkelig ble en verdensstjerne da han i 2020 vant nyttårshopprennet. I fjor fikk han ikke hoppet som følge av tanntrøbbel, men lørdag herjet han i begge omgangene.

Lindvik hoppet 138 meter både i 1. og 2. omgang, og endte på 283,7 poeng. Det gjorde at han bare var 2,3 poeng bak Lovro Kos, som imponerte med en 3.-plass. Fjerdeplassen var hans andre på rad.

Vant gjorde Ryoyo Kobayashi. I nest siste duell klinket japaneren til med et hopp på hele 143 meter i den første omgangen. Han fikk 148,8 poeng og var tre poeng foran Markus Eisenbichler før finaleomgangen.

Også i finaleomgangen leverte Kobayashi, selv om det ble på hengende håret. Han hoppet 135,5 meter og vant - 0,2 poeng foran Eisenbichler.

Stilkarakterer fikk Lundby til å reagere

Tyske Eisenbichler vant fredagens kvalifisering og var sist ut av samtlige hoppere i 1. omgang lørdag. Han hoppet 141 meter, men var nære ved å falle. Likevel fikk han 145,8 poeng etter førstehoppet. Det fikk Viaplay-ekspert Maren Lundby til å reagere.

- Det skal ikke være mulig. Nå må de innføre VAR i hoppsporten, sa Lundby da hun fikk høre at Eisenbichler blant annet fikk 18 i stil på førstehoppet.

Heller ikke på andrehoppet satte Eisenbichler noe særlig nedslag, men da ble han også straffet med lavere stilkarakterer.

- Han setter ikke nedslag. Han prøver ikke engang, utbrøt Lundby etter andrehoppet.

Granerud hoppet seg opp

Daniel-André Tande var nest best av de norske med en 9.-plass etter den første omgangen, etter et hopp på 134,5 meter. I finaleomgangen slo han var ni meter og endte på en skuffende 17.-plass.

Halvor Egner Granerud, som endte på 2.-plass i det første hopprennet i Hoppuka, skuffet i førstehoppet med 128 meter. Han hoppet seg opp 14 plasser fra 22.-plass med et glitrende andrehopp på 140,5 meter. Granerud ble nummer åtte.

Robert Johansson var nummer 16 etter 1. omgang etter et hopp på 132 meter, før han imponerte med 135 meter i finaleomgangen. Han endte på 13.-plass.

Johann Andre Forfang tapte den norske duellen mot Lindvik i 1. omgang, men tok seg til finalen ed å være den dårligste lucky loseren. Han endte på 24.-plass etter et andrehopp på 131,5 meter.

Fredrik Villumstad gjorde en god figur i sitt andre hoppukerenn, men ble den dårligste nordmannen. 129,5 og 130 meter holdt til 26.-plass.