Marius Lindvik vant søndagens hopprenn i polske Zakopane. Han lå på tredjeplass etter første omgang og hoppet 139 meter i finaleomgangen.

- Det er en bakke jeg trives veldig godt i. Det er masse selvtillit og masse glede. Det er sinnssykt deilig, sa Lindvik til TV 3.

Dermed ledet han med ti poeng da det sto to mann igjen på toppen.

- Maktdemonstrasjon

Østerrikeren Daniel Tschofenig klarte ikke å tukte nordmannen og dermed sto kun Ryoyu Kobayashi igjen på toppen, men heller ikke han var i nærheten.

Dermed kunne Lindvik juble for sin femte verdenscupseier i karrieren. Lindvik fikk 294,6 poeng og vant med hele 10 poeng ned til nestemann.

- Han setter ikke bare skapet på plass, han boltrer det inn til veggen, sa TV 3-kommentator Kasper Wikestad om vinnerhoppet.

I første omgang vartet nordmanen opp med et hopp på 135 meter. LIndvik vant også rennet i Zakopane sist sesong.

- Det var en solid maktdemonstrasjon av Marius. Han har bare gjort gode hopp her. Det blir bedre og bedre for Marius nå og det er ganske digg, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til TV 3 etter rennet.

Karl Geiger fra Tyskland ble nummer to og Anze Lansiek fra Polen nummer tre. Kobayashi endte til slutt på en fjerdeplass etter sitt finalehopp.

Av de øvrige norske ble Daniel André Tande nummer 18 og Halvor Egner Granerud nummer 25.

Nedtur for Granerud

Marius Lindvik sikret altså et godt utgangspunkt med 3.-plass etter første omgang i hopprennet. Halvor Egner Granerud var nest beste nordmann nede på 18.-plass.

Graneruds hopp på 127 meter var langt fra godt nok til at han kunne si seg fornøyd med første omgang. I andre omgang hoppet han bare 122,5 meter.

- Jeg angrer på at jeg dro hit. Det har vært ræva. Jeg blir mer sliten av noen dager her enn hoppuka, egentlig. Det krever så mye å finne ut av sporet her, sa Granerud til TV 3.

- Jeg får ikke så mye ut av å være her, sa han skuffet videre.

Fredrik Villumstad og Robin Pedersen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.