VIKERSUND / OSLO (Nettavisen): Marius Lindvik fikk en glimrende start på skiflyvnings-VM fredag ettermiddag og leder etter de første to omgangene.

- Jeg er veldig fornøyd etter dagen i dag, så får vi prøve å fortsette den fine hoppingen i morgen, sier Lindvik til Nettavisen.

Lindvik hoppet 232,5 meter i første omgang og ledet dermed med solide 7,3 poeng ned til sloveneren Anze Lanisek på andreplass etter det første hoppet.

I andre omgang svevde 23-åringen ned til 226,5 meter. Stefan Kraft fra Østerrike ligger som nummer to etter to hopp. Han er 6,5 poeng bak nordmannen.

Domen Prevc fra Slovenia er nummer tre, 19,9 poeng bak Lindvik.

Tidligere landslagshopper Anders Jacobsen fulgte rennet fra sletten i Vikersund som ekspert for NRK. Han er mektig imponert over Lindvik.

- Prestasjonen er enorm. Det er litt artig for han har hatt en liten nedtur etter OL, men så klarer han å hente det opp igjen i et mesterskap. Det synes jeg er ekstremt kult, sier Jacobsen til Nettavisen.

Eksperten lar seg også begeistre over måten Lindvik hopper på.

- Jeg synes den råskapen han viser spesielt på hoppkanten er «all in». Det er ikke alltid det funker, men når det funker, du verden hvordan det funker, forteller Jacobsen.

Les også: Vurderer å legge opp: - Sykt tungt

- Deilig, rett og slett

I et intervju med NRK forteller Lindvik at prøvehoppet tidligere fredag var helt avgjørende for at han fikk til det lange hoppet da det gjaldt som mest.

- Det var moro. Jeg begynte å skjønne hvordan jeg skulle løse svevet på slutten av prøveomgangen og fikk utnyttet det i første omgang. Deilig rett og slett.

- Jeg var litt mer litt mer aggressiv i skiene på siste del av «flighten» tidligere, men nå klarer jeg å stikke litt mer ut på slutten og få en roligere innkjøring inn mot landing. Da klarer jeg å dra noen ekstra meter der, forklarer OL-mesteren videre.

Det ble alt i alt en god norsk dag i Vikersund. Lindvik var ikke de eneste som imponerte og flere av de norske hoppgutta henger greit med i VM-kampen.

Robert Johansson leverte et meget godt førstehopp på 231 meter og lå 7,5 poeng bak Lindvik etter den første omgangen. Han var nummer fire før andre omgang.

Les også: Granerud vraket til VM

Johansson på skuddhold

I hopp nummer to ble det imidlertid 206 meter for Johansson, noe som førte til at han falt litt på resultatlisten. Som nummer seks er han fortsatt på skuddhold før siste dag.

Johann Forfang hoppet svært solide 243 meter i prøveomgangen, men måtte nøye seg med 223 meter i første omgang. Han var nummer ni etter det første hoppet.

I andre omgang ble det 212 meter for Forfang, som er nummer ni etter to omganger.

For Daniel Andre Tande, som var tilbake i skiflyvning etter det dramatiske fallet i Planica i fjor, gikk det ikke like bra. Kongsberg-gutten ligger som nummer 23 etter de to første hoppene. I hopp nummer to landet Tande på 201,5 meter.

Den individuelle konkurransen avgjøres over totalt fire omganger. Lørdag avvikles de to siste, mens det er lagkonkurranse søndag.

Verdensrekorden i hopp ble satt av Stefan Kraft i Vikersund i 2017. Da klarte østerrikeren 253,5 meter.