NTB fikk torsdag morgen bekreftet at Lindvik ble operert i Innsbruck torsdag kveld. Dermed går smertemarerittet landslagshopperen har vært gjennom de siste dagene etter alle solemerker mot slutten.

Tidligere torsdag måtte Lindvik kaste inn håndkleet med hensyn til deltakelse i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Smertene han hadde som følge av betennelsen i munnen ble for store.

Mens lagkameratene hoppet kvalifisering i Olympiabakken i Garmisch, satte landslagssjef Alexander Stöckl seg i bilen for å kjøre Lindvik til Universitetsklinikken i Innsbruck.

Der ble han senere operert.

– De må åpne fra utsiden og gå inn under kjevekammen for å spyle og rense. Får de fjernet betennelsesvæsken, så går de inn og prøver å fjerne visdomstanna allerede i kveld, sa Stöckl før inngrepet.

Hoppuka kan være over

Konkurrentene føler med uheldige Lindvik. Hoppuke-leder Karl Geiger er blant dem.

– Jeg er lei meg på hans vegne. Jeg ønsker ham alt godt, sier han til tyske Eurosport.

Ifølge landslagssjef Stöckl blir Lindvik på sykehuset de kommende to til tre dagene. Dermed går romerikingen også glipp av det neste hoppukerennet i Bergiselbakken i Innsbruck. Det går søndag.

Stöckl vil imidlertid ikke hundre prosent avskrive Rælingen-gutten med tanke på hopping i Bischofshofen 5. og 6. januar.

– Men sjansene er små, sier landslagssjefen.

Åpnet med tredjeplass

Lindvik har slitt med den smertefulle betennelsen siden før jul og har blant annet hatt problemer med å spise. Rælingen-gutten var hos tannlege både før og etter avreise til hoppuka.

22-åringen vant fjorårets nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen, men tannproblemene tvang ham altså til å gi opp alle planer om å gjenta den bragden.

Tirsdag ble romerikingen nummer tre i åpningsrennet i Oberstdorf. Det sendte 22-åringen rett inn i sjiktet av hoppere som lå an til å kjempe om sammenlagtseieren i hoppuka.

Nå er den muligheten borte.

(©NTB)